Arriba la 11a Caminada contra el càncer de mama

Montse Chiva.  Presidenta Maresme Oncològic
516

El proper dia 21 d’octubre, tornarem a caminar contra el càncer de mama. Com sabreu, l’octubre és el mes del llaç rosa, un simbolisme de lluita per la vida. Darrera la imatge tant estesa del llaç rosa, hi ha un missatge de lluita per vèncer el càncer, una lluita que es va començar a difondre als Estats Units per reclamar que s’invertís més en la prevenció del càncer.

La casualitat va fer que la revista SEF que preparava una edició sobre el càncer de mama s’interessés per l’activista Charlotte Hayley, que va començar aquesta lluita repartint llaços de color préssec. Quan li varen proposar formar part del projecte, li va semblar massa mercantilista i no es va sumar, pel que la revista va seguir endavant amb la que havia de ser col·laboradora, Evelyn Lauder, esposa del propietari de la firma Lauder de cosmètica i també afectada de càncer. Elles varen impulsar el llaç rosa, color que varen triar per no interferir amb els de Hayley, i per ser un color lligat a la feminitat, lluminós i que dona una sensació de benestar i calidesa. Per fer-ho més extensiu, a les botigues Lauder varen repartir llaços a partir d’aquell any i fins l’actualitat que es reforça amb campanyes on es recapta per tal de fer difusió de la prevenció i per investigar. Avui en dia, tots ens sumem a aquest gran iniciativa, pel que el mes d’octubre es converteix en el mes de color de rosa.

Nosaltres també, repartim els nostre llaços, el nostre missatge és Et fem costat. I la nostra aportació a la causa la fem mitjançant diferents actuacions.

Les xerrades divulgatives i preventives que fem periòdicament, i l’atenció personalitzada a les persones afectades i als seus familiars, per tal que en el transcurs de la malaltia tinguin un espai de guariment i tranquil·litat. Creiem que és molt important estar al costat de les persones afectades durant el trajecte de la malaltia i posteriorment.

La caminada del 21 d’octubre vol retre homenatge a tots i totes les lluitadores, que han passat o estan passant per un procés oncològic

Com ho fem? Doncs amb acompanyament psicològic, grups d’ajuda mútua, art-teràpia, o un cafè amb companyia, que algunes vegades és suficient per guarir de les pors al futur immediat o llunyà. També oferim evasió, amb tallers de manualitats, marxa nòrdica, concerts solidaris, la caminada…  I benestar físic i emocional amb sessions de reiki, drenatge limfàtic, reflexologia podal, teràpia de gongs, tallers de memòria…

Us volem recordar que els familiars del afectats de càncer també pateixen molt, a ells també ens dirigim. La salut d’un integrant de la família sempre afecta a tots els membres, per això us animem a què amb la mateixa valentia que teniu com a acompanyants també us deixeu ajudar a portar aquests temps de trasbals emocional.

Per tot això, la nostra caminada del dia 21 vol retre homenatge a tots i totes les lluitadores, que han passat o estan passant per un procés oncològic, sigui de mama o de qualsevol altre mena, donar ànims i desitjar molta força. I recordar-vos que us FEM COSTAT.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí