Arriba l’hivern. Posa a punt la teva calefacció

Text: Redacció
496

Amb l’arribada de l’hivern i la baixada de temperatures, és necessari fer una revisió de les instal·lacions de gas i els equips de calefacció per tal que funcionin correctament. D’acord amb la legislació vigent, les nostres instal·lacions domèstiques han de passar cada cinc anys una inspecció periòdica obligatòria. Així mateix, un cop a l’any els usuaris han de realitzar també un manteniment de la caldera i instal·lacions de calefacció amb una potència superior als 70Kw. Aquests controls ens permetran estalviar energia, disminuir el cost econòmic de la nostra factura i garantir una major seguretat per a les persones.

Per posar a punt la nostra instal·lació de gas, de cara a garantir-ne la màxima seguretat i eficiència, hauríem de seguir una sèrie de consells: comprovar que les reixetes de ventilació funcionen correctament i que no hi hagi cap obstrucció; assegurar-nos que qualsevol modificació de les instal·lacions de gas sigui realitzada per un especialista seguint la normativa; i instal·lar-se un dispositiu que impedeixi el funcionament simultani de la campana extractora i la caldera de gas o escalfador. Així mateix, és recomanable tancar la clau de pas en cas d’una absència prolongada.

Els radiadors poden necessitar una purga, sobretot al començament de cada temporada d’hivern. Per fer-ho, obre una mica l’aixeta situada a la zona superior de cada radiador per treure l’aire i posa un got a sota per recollir l’aigua que caigui. Però vigila! Procura no treure’n molta per no baixar excessivament la pressió del circuit. Llegeix les instruccions del fabricant per conèixer la pressió correcta i el mètode per afegir o treure aigua al circuit en cas que fos necessari.

CONSELLS PER ESTALVIAR EN CALEFACCIÓSegons el desè Índex d’Eficiència a la Llar elaborat per la Fundació Gas Natural Fenosa, les llars catalanes podrien estalviar fins a 155 milions d’euros a l’any fent un bon manteniment i ús de la calefacció.1. Manté la teva llar entre els 19ºC i 21ºC. A les habitacions on només dormim, la temperatura hauria de ser entre 16ºC i 18ºC. Recorda! Per cada grau més de calefacció s’augmenta el consum energètic un 7%.

2. Purga els radiadors periòdicament, ja que l’aire acumulat dificulta la transmissió de la calor de l’aigua calenta a l’exterior.

3. Tanca les claus dels radiadors i la porta en aquelles habitacions que no facis servir habitualment.

4. Per ventilar la llar a l’hivern és suficient amb obrir les finestres uns 10 minuts totalment, ja que estalvies més que deixant-les mig obertes.

5. Realitza un manteniment periòdic de la caldera i l’equip de calefacció per part d’un professional per garantir un funcionament òptim.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí