Arriben a Sant Vicenç de Montalt les 6es Jornades Gastronòmiques de la Patata

Text: Redacció
674

Del 17 de maig al 18 de juny es farà la 6a edició de les Jornades Gastronòmiques de la Patata. Les promou l’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, amb el suport del Consorci de Promoció Turística Costa Barcelona Maresme i de la Diputació de Barcelona.

L’acte de presentació serà el 17 de maig a les 19h, al Centre Cívic El Gorg, amb el pagès i activista maresmenc Pep Riera.

Com destaquen en el díptic de presentació l’alcalde, Miquel Àngel Martínez i la regidora de Comerç, Turisme i Promoció Econòmica, Gemma Duran: “El perquè d’aquestes jornades gastronòmiques dedicades a la patata ens porta als nostres orígens com a municipi agrícola, on la producció d’aquest tubercle va esdevenir un potent dinamitzador de l’economia santvicentina.

Aquest esdeveniment va permetre estendre el cultiu de la patata de cap a cap de la comarca i va reportar grans guanys a la pagesia. La puixança del conreu de la patata i la perícia de la pagesia maresmenca i santvicentina va permetre la creació de la denominació d’origen de les “Mataró Potatoes”. La patata va esdevenir moneda de canvi i un dels elements bàsics en la gastronomia del municipi, tant en la cuina tradicional com en la cuina creativa.

Els restauradors de Sant Vicenç -tant els vilatans originaris com els restauradors nouvinguts- són sabedors del recurs gastronòmic originari del municipi i són fidels als orígens, per aquest motiu en les cartes podeu degustar des de plats típics a base de patata, a aquells deliciosos guisats amb peix, carn o verdures amb una base de patata de la tradicional “cuina de la iaia”, o la gastronomia creativa de la mà de cuiners i cuineres atrevits que saben donar un valor afegit, divertit i creatiu als seus plats, fent de la cuina santvicentina un reclam per als vilatans i per al visitant”.

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí