Augmenten un 60% els ajuts per fer front a les despeses del menjador escolar al Maresme

Text: Consell Comarcal del Maresme
498

El 31 de desembre va finalitzar el termini per presentar les sol·licituds d’ajuts de menjador escolar per al curs 2020-2021. La xifra de peticions s’eleva a 10.274, superant en 748 les del curs anterior. El Consell Comarcal del Maresme ja ha atorgat més de 6 milions d’euros en ajudes a les famílies i es calcula que s’arribarà als 6,5 MEU quan s’acabin de resoldre totes les peticions.

En termes percentuals, les sol·licituds d’ajuts de menjador escolar han tingut aquest curs un increment del 7,9%, mentre que els recursos destinats a ajudar les famílies a fer front a la despesa ha crescut un 60,4%. El curs passat es van atorgar ajuts per valor de 4.052.530 euros i, quan falten per resoldre 497 sol·licituds, ja s’han destinat 6.073.487 € a beques de menjador escolar.

Aquest augment s’explica pel canvi de criteris establerts pel Departament. Fins ara, els ajuts ascendien al 50% dels dies lectius. És a dir, l’alumnat que tenia beca de menjador escolar rebien una quantitat que cobria el cost de 88 dies de menjador. Aquest curs, els ajuts s’incrementen fins al 70%, que suposa la gratuïtat del menjador fins a 123 àpats.

Les sol·licituds són un baròmetre de la situació econòmica de la comarca. L’increment de peticions d’ajuts s’ha registrat en tots els municipis a excepció de Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Montgat, Palafolls, Premià de Dalt, St. Andreu de Llavaneres, Teià, St. Vicenç de Montalt i Vilassar de Dalt.

COMPARTIR