Cabrera de Mar estrena la 1a Fira de la Pagesia i el Medi Ambient

Text: Redacció
522

L’Ajuntament de Cabrera de Mar aposta per crear una nova fira que potenciarà i projectarà la pagesia local i que se sumarà a l’oferta de l’altra gran fira bianual del municipi, la Iberomana (aquesta es farà l’any que ve i està més orientada als aspectes històrics i culturals de la localitat).

En aquesta nova proposta firal que arrenca ara, però, els Productes de la terra, siguin vegetals, fruites, elaborats o d’horticultura, naturals o ecològics, es presenten amb el suport de la Pagesia local, organitzant un mercat amb exposició i venda, com a eix central de dos dies i en el qual participaran també empreses relacionades amb el medi ambient.

De la 1a Fira de la Pagesia i el Medi Ambient destaca especialment l’ampli conjunt d’activitats obertes a tots els públics que recull el programa. “Per als més menuts, la diversió i l’aprenentatge estan assegurats amb set tallers de diferents activitats, un inflable gegant relacionat amb el medi ambient i l’exhibició d’un espectacle d’aus salvatges”, expliquen des de l’organització. Però no s’acaba aquí el ventall de propostes, que comptarà també amb tallers de pa, cuina, plantes aromàtiques i fabricació de sabó, per a tots els públics, complementats amb la possibilitat de fer visites als jaciments arqueològics del poble, en aquest cas dins dels actes programats pel Festival Laietania.

Pel que fa a l’àmbit del Medi Ambient, la Fira comptarà amb la presència de la ADF Burriac, una exposició de Calderes de Biomassa a càrrec de l’empresa LKN Sistemes, exposició i prova de vehicles elèctrics de diverses empreses d’automoció i les principals empreses relacionades amb el reciclatge.

D’altra banda, més enllà de l’ampli programa per al públic de totes les edats, els visitants podran realitzar també una “Passejada Floral” per diversos indrets del poble, recentment guarnits per l’Ajuntament i diverses empreses, com eix central de la participació per primer cop de Cabrera de Mar al concurs “Viles Florides”, que anualment convoca la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya.

Sobre la nova proposta firal cabrerenca, el regidor de Promoció Econòmica, José Ramón Villaverde, ha explicat en declaracions fetes a l’emissora municipal, Ràdio Cabrera de Mar, que “volem experimentar amb la pagesia una nova forma de promoció del municipi”. Villaverde destaca especialment “l’esforç titànic que farà la pagesia de Cabrera durant aquests dos dies de Fira, ja que normalment ells també treballen els caps de setmana. Ho reconeixem i apreciem molt”. Per al regidor, és també molt important el “suport del poble” en aquesta iniciativa que té com a un dels seus grans eixos centrals els productes de la terra. “Si estimem la terra i els seus productes, s’aconsegueix l’èxit de tots plegats”, assegura també sobre la nova Fira que proposen aquests primers dies de juny.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí