El Calamarenys aposta per la mostra gastronòmica com a proposta central

Text: Redacció
694

Les Jornades gastronòmiques del calamar d’Arenys de Mar, més conegudes com a Calamarenys, arriben enguany a la 23a edició i ho fan amb la mateixa filosofia de sempre: promocionar la gastronomia i el sector de l’hostaleria de la vila a través d’un producte autòcton i de qualitat com és el calamar que es pesca durant el mes d’octubre a la nostra costa.

Com l’any passat, l’Ajuntament d’Arenys de Mar ha apostat per la celebració d’una mostra gastronòmica a la part nova coberta de la Riera com a principal activitat de cara al públic, amb diversos restaurants de la vila que oferiran plats especialment creats per a la mostra. Serà el pròxim 5 d’octubre, de les 20 a les 23h, amb l’acompanyament musical d’Ananda i Ramon.

Però a banda de la mostra gastronòmica, enguany també s’ha programat la ja clàssica subhasta pública de peix. Es farà el dissabte 6 d’octubre, a les 11.30h, al pati del C.C. Calisay i tornarà a anar a càrrec de Josep Masdeu.

D’altra banda, el Calamarenys 2018 també inclou la ruta teatralitzada L’Arenys de punta i cotó, a càrrec de les germanes Felicianes, que ens guiaran per la història i pels carrers d’Arenys de Mar que tindrà lloc el 21 d’octubre al matí i cal inscriure’s prèviament a l’Oficina de Turisme.

La sessió de tapes al Mercat prevista pel 26 d’octubre estarà dedicada al Calamarenys amb tapes de calamar a preus populars que oferiran paradistes i restauradors de la vila.

Pel que fa als restaurants participants al Calamarenys 2018, enguany seran una vintena els que oferiran menús i/o plats especialment preparats amb el calamar d’Arenys com a ingredient principal.

LA MOSTRA GASTRONÒMICA

El divendres 5 d’octubre a partir de les 20 h a la part nova coberta de la Riera es podrà tastar en format de tapa alguns dels plats amb el calamar d’Arenys i que elaboraran especialment per aquest esdeveniment els següents restaurants: Arenys de Bar, Btakora, Can Dani, Can Majó, Capote, El Mot Del Vila,La Raclette, A Tapeta Del Mercat i Danés. Totes les tapes són a 5 euros. També es pot maridar amb vi o cava per 3 euros.

Els restaurants participants a les Jornades que oferiran plats on el calamar és el protagonista són: Arenys de Bar, Bar l’Ateneu, Bare Nostrum, Btakora, Bar Restaurant Cal Xavi, Can Dani, Can Majó, Capote, Casa del Mar, Casa Poncio, Restaurant Club Nàutic Arenys, El Coro, El Motdelvila, El Palauet, Restaurant Hispània, La Marina, La Masia De Lurdes, La Raclette, La Tapeta Del Mercat i Les 13.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí