El Camí de Sant Jaume tindrà la primera ruta mediterrània de la Península

Text: Redacció
632

El Maresme comptarà properament amb un gran actiu turístic de renom internacional: la posada en funcionament del primer tram per la costa catalana del Camí de Sant Jaume. L’anomenada Via Marina entra a la comarca per Malgrat de Mar i arriba fins a Montgat, convertint-se en un traçat únic d’aquest camí de peregrinació que permetrà als visitants gaudir de la costa de la comarca del Maresme i de la bellesa de les diverses poblacions que trobarà al seu pas, ja que bona part del seu recorregut és pla al costat del mar.

El passat 17 d’abril es van presentar els actes d’inauguració a Can Palauet, a Mataró. Durant la roda de premsa de presentació el president del Consorci de Promoció Turística Costa Barcelona Maresme, Joaquim Arnó, va destacar la “rellevància d’aquesta Via Marina del Camí de Sant Jaume per posicionar la comarca del Maresme en una de les rutes turístiques més importants de tota Europa”. Arnó també va posat en valor que “es tracta d’un atractiu turístic sostenible i respectuós amb el medi ambient, ja que respecta i recupera un traçat ancestral” sense que sigui necessari cap gran intervenció de l’home. Per la seva part, l’alcalde de Mataró, David Bote, va remarcar que la implicació de la capital del Maresme en aquest projecte i en les jornades de presentació que se celebraran a finals d’abril “reafirma el paper de Mataró com a capital europea de la Mediterrània”.

Una ruta turística que va més enllà de la comarca del Maresme

La posada en marxa d’aquesta singular via, que es convertirà en la primera ruta mediterrània peninsular que passa per la costa, és una iniciativa que ha estat impulsada des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme amb la implicació del Govern de la Generalitat, de la Diputació de Barcelona i de 30 ajuntaments de la comarca del Gironès, de La Selva, el Maresme i el Barcelonès.

El ramal de la Via Agusta que passa per la costa, anomenada també Via Marina de la Via Augusta uneix les ciutats de Girona i Barcelona travessant la comarca del Maresme. Aquest nou tram, que deriva de l’actual existent que va de la frontera amb França a Montserrat, surt de Girona, passant per Fornells de la Selva i Riudellots de la Selva i arriba a Caldes de Malavella on es bifurca entre la Via Augusta actual i la Via Marina; de Caldes de Malavella, passa per Vidreres, Lloret de Mar i Blanes a la comarca de La Selva, entra al Maresme per Malgrat, passant per Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, Sant Pol de Mar, Canet de Mar, Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres, Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, El Masnou i Montgat, on enllaça amb Badalona i Sant Adrià de Besòs fins arribar a Barcelona, a l’església de Sant Jaume del carrer Ferran.

Un programa d’activitats per celebrar la inauguració del tram

El Maresme va acollir durant el passat cap de setmana del 27 al 29 d’abril un conjunt d’activitats dirigides a commemorar la inauguració de la Via Marina del Camí de Sant Jaume, un esdeveniment que coincideix amb la XVIII Trobada d’Associacions Jacobees de l’Ebre i la Mediterrània que es farà a la ciutat de Mataró. El divendres 27 d’abril l’alcalde Mataró va oferir una recepció a les associacions participants en la trobada Jacobea. El dissabte 28 els participants de la trobada Jacobea van celebrar una sessió de ponències, mentre que paral·lelament se celebrava un gran esdeveniment popular: la caminada d’inauguració de la Via Marina del Camí de Sant Jaume. En aquesta activitat es va recórrer un tram del camí, en concret, l’etapa que va de Sant Pol de Mar a Mataró, amb les associacions, penyes i entitats excursionistes de la comarca.

El diumenge 29 d’abril va celebrar-se l’acte central del cap de setmana amb la inauguració oficial del tram de la Via Marina. L’acte va comptar amb la presència dels alcaldes i alcaldesses de tots els municipis participants, dels representants dels quatre consells comarcals, Gironès, La Selva, Maresme i Barcelonès, de la Diputació de Barcelona, de la Direcció General de Turisme de la Generalitat, de la Direcció General de Turisme de la Xunta de Galícia, dels membres de la “Orden del Camino de Santiago”, i dels representants de les Associacions participants en la trobada del dia anterior.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí