Caminada de Maresme Oncològic contra el Càncer de mama

Montse Chiva.  Presidenta Associació Maresme Oncològic
513

El proper dia 23 d’octubre fem la 14a edició de la caminada de l’Associació Maresme Oncològic contra el Càncer de mama.

Ens agrada fer aquesta caminada perque és un moment molt emotiu. Ens dona opció de reconèixer l’esforç de les persones que estan patint un càncer i acompanyar-les en la seva lluita personal, el hi fem costat tots el que aquell dia ens reunim.

En el moment en què una persona, home o dona és diagnosticada de Càncer de mama comença una etapa de la seva vida que va encaminada a enfrontar-se a infinitat de coses, però resumint, diríem que a  la pròpia malaltia i a un mateix. Cada persona s’enfronta a les adversistats de diferents maneres, però el cas és que al final tothom treu una força vital que desconeixia que exitia en el seu propi ésser.

Aquest caminada que ja fa 15 anys que vàrem iniciar, ens ha ensenyat moltíssim sobre que les persones necesitem l’escalf dels que ens envolten i que hi ha persones amb una sensibilitat especial per fer costat als afectats i fer-los la vida un xic millor.

Aquests dies em volta pel cap l’expressió trepitjar fort, i és així com sento que moltes de les persones afectades enfronten el seu cas d’aquesta forma. Deixant una petjada que admira als qui l’envolten, sovint sentin les expressions: Que valenta que ets, Jo no ho podria resistir…, però està lluny de la realitat.

També vull tenir un record per a les persones que malgrat la seva fortalesa, ens han deixat. És inevitable però doloros. Ja que parlem d’aquestes pèrdues, vull destacar a la Mari Luz, que des de la 1a caminada ha estat present en l’organització, intentarem que tot surti com ella ho feia.

Bé, m’agrada poder recordar que ens teniu al vostre costat pel que necessiteu, al Carrer Argentona, 59, 2n 3r, de Mataró. Allà us acollirem i podreu fer manualitats, marxa nòrdica, ioga, rebre l’atenció de les psicooncòlogues, reiki, reflexologia podal o un drenatge limfàtic,  entre d’altres activitats que estem programant. I sobretot, recordar que els nostres usuaris són de qualsevol patologia oncològica. La caminada va començar amb el dia del Càncer de mama, però en realitat no fem distinció de tipus de càncer, sinó de persones que ens necessiten.

Doncs fins el 23 d’octubre, us hi esperem com cada any.

Et fem costat, feu-nos costat.

COMPARTIR