Can Boada de Mataró celebra el seu vintè aniversari

Text: Redacció
553

Aquest 2022 la residència i centre de dia Can Boada, gestionada per VIMA Residencial i situada al bell mig de Mataró ha celebrat 20 anys, des de la seva obertura, donant servei a les persones grans

La Residència i Centre de Dia Can Boada ha celebrat aquest 2022 el seu vintè aniversari i ho ha fet amb una sèrie d’activitats organitzades des del centre, on han participat persones residents, famílies i professionals. Una festa d’estiu o un llibre commemoratiu són algunes d’aquestes activitats amb les quals s’ha donat visibilitat i protagonisme a aquests vint anys compartint el projecte de vida de les persones que viuen i confien en la Residència Can Boada.

La Residència i Centre de Dia Can Boada, que va obrir les portes el 2002, és un centre Acreditat per la Generalitat de Catalunya i actualment disposa de 75 places residents (50 privades i 25 subvencionades) i 5 places de Centre de Dia. Com tots els centres gestionats per VIMA Residencial treballa des de la perspectiva del model d’Atenció Centrada en la Persona (ACP). Susana Amor, directora, recorda algunes de les fites aconseguides durant aquestes dues dècades: “Sens dubte, el fet que, des del centre, hem treballat progressivament posant en marxa projectes i serveis per tal que siguin les mateixes persones residents qui decideixen què és el que volen fer per poder continuar amb el seu Projecte de Vida. D’altra banda, l’obertura de la Unitat de Trastorns de Conducta (USE, Unitat de Suport Especialitzat) ha estat una de les darreres novetats incorporades al centre, per adaptar-nos al màxim a les persones que confien en nosaltres, en aquest cas a aquelles que conviuen amb una demència, trastorns de conducta associats i /o amb trastorns psiquiàtrics i que requereixen un abordatge terapèutic específic”.

Entre els elements que s’han realitzat per donar testimoni d’aquests 20 anys, Marta Plantada, Coordinadora de Projectes de Vida del Centre, destaca el llibre commemoratiu que professionals, residents i famílies han publicat aquest 2022. Amb el títol ‘20 anys: 20 raons per les quals sentim que Can Boada és la nostra llar’ s’ha volgut crear un record de tots aquests anys a través dels fets més destacats que configuren l’esperit de llar de la residència. Per a Marta Plantada: “La idea, tal com especifiquem en el llibre, és no perdre l’esperit d’aquests 20 anys i que cada vegada que fullegem el llibre recuperem les sensacions dels bons moments viscuts”.

Sobre els reptes del futur, Susana Amor afegeix: “Continuar millorant en l’atenció a les persones grans, oferint allò que necessita cada persona i fent que a Can Boada se sentin com a casa, per tal que, d’aquí a 20 anys, puguem tornar a celebrar el proper aniversari amb la mateixa il·lusió amb la qual hem celebrat aquest”.

COMPARTIR