Can Rac del Masnou guanya el segon premi al Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana 2021

Text: Redacció
754
Ramon Oliver de la Xarcuteria Can Rac del Masnou

La Carnisseria -Xarcuteria Can Rac s’ha endut el segon premi en la categoria de Botifarra d’Ou Tradicional durant la 6a edició del Concurs de Botifarra d’Ou Artesana, antesala de Dijous Gras i la setmana de Carnestoltes. Ramon Oliver, ha presentat una botifarra d’Ou elaborada seguint la recepta de la tradició familiar amb les millors matèries primeres del mercat. Oliver és la segona generació de l’empresa familiar que es dedica a l’elaboració artesanal i tradicional de productes càrnics des de 1956.

El Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana és un certamen que vol “ reforç ar el valor dels productes artesanals i del comerc ̧ de proximitat i a més, millorar la qualitat d’uns dels productes tradicionals procedents del receptari popular”, remarca Pròsper Puig, president de la Confraria del Gras i el Magre.

En aquesta edició, al concurs organitzat per la Fundació Oficis de la Carn i amb el suport de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers–Xarcuters s’han presentat 62 botifarres d’ou i 5 farcits de carnaval. Pel que fa a les botifarres s’han premiat dos tipus: “Millor Botifarra d’Ou Artesana Tradicional” (35 botifarres participants) i “Millor Botifarra d’Ou Artesana Singular” (27 botifarres participants). Aquestes xifres de participació, molt semblants a l’edició anterior, demostren que “ tot i estar en un moment excepcional a conseqüència de la Covid-19, els cansaladers i xarcuters del nostre país segueixen treballant per a la promoció i difusió d’un producte hereu de receptes forjades al llarg de generacions ” remarca Pròsper Puig.

ELS GUANYADORS D’AQUESTA EDICIÓ

El guanyador de la categoria botifarra tradicional, Xavier Alemany Juanola de la Carnisseria Alemany de Girona , presenta una botifarra “fruit de la formació i millora constant de la recepta i que vol seguir l’essència de la tradició a partir de productes km 0”.

El guanyador de la categoria botifarra singular, Jaume Badia Verdeny de Badia Xarcuters de Tremp , presenta una botifarra d’ou amb girella que vol “traslladar al paladar del consumidor la mescla de dos productes elaborats de forma tradicional i a la vegada, retre un homenatge a aquest producte [la Girella] tradicional del Pallars”.

El guanyador de la categoria Farcit de Carnaval, Valentí Fàbregas de Fàbregas Xarcuters de Barcelona , presenta un farcit de carnaval “que tot i no ser típic de la zona, vol traslladar l’essència del Pirineu a Barcelona a través del seu sabor pronunciat i intens”.

Els tres guanyadors, davant el prestigi obtingut per part dels proclamats en les edicions anteriors, asseguren que és un orgull ser distingit amb aquest guardó i esperen que la ciutadania s’apropi a les seves carnisseries/xarcuteries per a degustar la seva creació.

COMPARTIR