El càntir de la 69 Festa del Càntir d’Argentona és un càntir del prestigiós dissenyador Miguel Milá

Text: Redacció
249

Com cada 4 d’agost a Argentona, per la Festa Major de Sant Domènec, se celebra la Festa del Càntir, una festa on cada any es presenta un nou càntir promogut pel Museu i els Amics del Museu.

Des de fa tres anys, el Museu del Càntir i els Amics del Museu, editors del càntir, han encarregat a un dissenyador de prestigi la realització de una nova peça amb la voluntat de què renovi l’univers formal existent al Museu. El disseny d’enguany ha estat realitzat per Miguel Milá, una de les firmes més prestigioses del disseny català i europeu.

Per a la producció de la nova peça s’ha comptat amb diversos artesans sense els quals no hauria estat possible: les maquetes inicials les ha fet Jordi Cases i el model, la matriu i els motlles han estat realitzats al taller de Claudi de José de Montgat. La producció l’han fet Gómez y Gómez Artesanos, de Caldes de Montbui i la Direcció de producció i coordinació ha anat a càrrec de Quim Larrea.

Durant el dia 4 d’agost, Diada de Sant Domènec, es celebrarà l’acte de benedicció a les 11,30h a la font del Carrer Gran. Segons la tradició, les aigües de la font de Sant Domènec un cop beneïdes tenen propietats remeieres si l’aigua es posa en un càntir totalment nou. Cada any, durant el matí del 4 d’agost, es beneeix l’aigua de la font del Sant i també els càntirs editats especialment per a l’ocasió.

El càntir es podrà adquirir al preu de 23 euros després de la seva benedicció a la parada del costat de la font i durant els dies de la Festa Major, 4, 5 i 6, per la tarda, de 18 a 21h, a la parada que hi haurà al Carrer Gran, davant de la Biblioteca. Tant abans com després de la Festa del Càntir es vendrà, fins a esgotar les seves existències, al Museu del Càntir.

Cada càntir es lliura amb la seva caixa individual personalitzada amb l’esbós original del càntir fer pel propi Milá.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí