Care Santos reivindica el valor de la ficció en l’obertura del curs acadèmic

Text: Redacció
734

El curs universitari 2017-2018 va quedar inaugurat de manera oficial amb un acte celebrat el passat 24 d’octubre en el qual l’escriptora mataronina Care Santos va pronunciar la lliçó inaugural. Sota el títol “Per què serveix la ficció”, la novel·lista mataronina va ressaltar la ficció i la literatura com a elements clau per entendre el món que ens envolta. “Els llibres ens ensenyen a pensar i a conèixer diferents oportunitats i diferents punts de vista”, va afirmar.

Santos va afegir que la ficció serveix perquè cadascú construeixi la seva pròpia història a partir del fet de narrar, d’explicar històries, una característica innata a l’ésser humà. “La curiositat és una de les principals raons per les quals necessitem la ficció”, va explicar. Care Santos va rebre el Premi Ramon Llull 2014 i el Premio Nadal 2017. És autora d’obres com Habitaciones cerradas, Desig de xocolata, Diamant Blau o Media vida.

La presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, va ser l’encarregada de donar la benvinguda als assistents i va destacar les bones xifres pel que fa al nombre d’estudiants matriculats, que aquest curs se situen a prop dels 3.400. El director general, Jaume Teodoro, va fer balanç del darrer curs i va remarcar que el Pla Estratègic 2022 és l’aposta de la institució per consolidar un model d’èxit després d’una forta etapa de creixement en els últims anys.

Per la seva banda, l’alcalde de Mataró, David Bote, va assenyalar en el discurs de clausura el compromís de la ciutat amb el projecte, que llança el repte del districte TecnoCampus com a pol de creixement del territori vinculat a Mataró i al Maresme.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí