Clack presenta el documental ‘Bon cop de falç’ a les comarques barcelonines

Text: Clack
473

El passat 9 de setembre TV3 va emetre el documental Bon cop de falç. La història de l’himne, produït per Clack, L’Avenç i el Grup Enderrock a partir del llibre Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional, escrit pel musicòleg Jaume Ayats i editat per L’Avenç el 2011. L’emissió va comptar amb una mitjana de 139.000 espectadors i un 7,4 % de ‘share’, uns resultats que tripliquen l’audiència que TV3 ha tingut a aquesta franja horària els últims mesos.  També el passat 1 de novembre el treball es va emetre a les emissores associades a La Xarxa, presents arreu del territori català.

Després de l’emissió televisiva, Clack, L’Avenç i Grup Enderrock amb el suport de la Diputació de Barcelona enceten ara una gira de presentacions del documental arreu de les comarques barcelonines amb la voluntat tant de difondre el treball com de generar debat al voltant dels temes que planteja.  Les presentacions constaran de la projecció de la pel·lícula, música en directe i un col·loqui post-visionat.

El primer dels actes programats va tenir el passat dimecres 19 de novembre a les 20 h a l’Ateneu Igualadí (Carrer Sant Pau, 9, Igualada). L’acte el van organitzar entre els coproductors del documental i La Veu de l’Anoia i va comptar amb el suport de l’Ajuntament d’Igualada,  el mateix Ateneu Igualadí, l’ANC Igualada, Òmnium Anoia i La Teixidora.

Les següents presentacions dins la programació són el dia 10 a l’Espai Mallorca de Barcelona a les 19 h, el dia 11 a l’ESMUC de Barcelona a les 16’30 h, el dia 12 a Taradell a les 20 h, el dia 16 a l’espai L’Harmonia de L’Hospitalet a les 19 h, el dia 17 al Koitton Club del barri de Sants de Barcelona a les 19.30 h, el dia 18 a la biblioteca central de Cornellà a les 18 h i el dia 23 a Can Capablanca de Sabadell a les 19’30 h.

La peça audiovisual Bon cop de falç. La història d’un himne, coproduïda junt amb Televisió de Catalunya i La Xarxa de Comunicació Local, ressegueix durant 57 minuts la història de l’himne nacional de Catalunya, “Els Segadors”, des del seu origen en la cançó popular fins a esdevenir himne oficial de Catalunya, el 1993.

Combinant escenes de ficció amb actuacions musicals –Meritxell Gené, Miquel Gil, Jordi Fàbregas i el Cor Jove de l’Orfeó Català- i vint entrevistes amb especialistes es basteix un retrat tant de l’himne com de la història col·lectiva d’un poble que lluita, prenent com a símbol de la construcció nacional el fet de “cantar junts per sentir que som alguna cosa junts”.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí