Creix el projecte Ruta de la Guerra Civil al Maresme

Text: Redacció
299

El Consell Comarcal del Maresme celebrat el mes de gener  va aprovar els nous convenis amb els municipis d’Argentona, Premià de Dalt, Caldes d’Estrac i Sant Vicenç de Montalt per a desenvolupar el projecte La ruta de la Guerra Civil al Maresme.

El projecte és una iniciativa que pretén salvaguardar la memòria històrica recuperant elements arquitectònics i espais que van tenir un paper destacat durant el conflicte, que compta amb una subvenció de la Generalitat de Catalunya i que va arrencar ara fa tres anys i en la que participen 10 municipis de la comarca.

El projecte permetrà senyalitzar tots els elements de la Guerra Civil al Maresme i construir un Centre d’interpretació a la localitat de Santa Susanna, per preservar una col·lecció d’armament i d’altres objectes i documents de la Guerra Civil Espanyola existents. Una app mòbil permetrà seguir tres itineraris temàtics (La Defensa de la Costa, La Rereguarda i el Front i Les Ambaixades) en els quals es vertebraran els espais i elements que es conserven de la Guerra Civil a la comarca.

A finals del 2018 l’Ajuntament d’Argentona va inaugurar el monument del Memorial Democràtic, que vol homenatjar les víctimes de la guerra civil i les persones represaliades per la postguerra. A Sant Vicenç de Montalt, la Ruta de la Guerra Civil al Maresme tindrà cinc punts senyalitzats.

COMPARTIR