Un dia, 24 hores, a Palma de Mallorca

Text: Redacció
716

Si els donessin aquest temps i el destí, què farien? És cert que això de les vint-i-quatre hores i el límit de màxim de temps es fa servir en molts títols des de la famosa pel·lícula 24 horas al límite basada en el còmic francès Michel Valliant, que és un projecte de Luc Besson que pretén unir les passions del cine, ral·lis i carreres i suscitar les emocions més fortes, fins i tot noms d’empreses, ofertes i rebaixes d’última hora i limitades en el temps, i un sense fi de reclams publicitaris que tracten de donar una imatge de gran espectacle o ganga però que requereix rapidesa i decisió per aprofitar-les. Sigui com sigui, si un dels molts propòsits d’any nou és no tornar a fer cas dels tòpics, què millor que començar complint-lo escapant-se a Palma de Mallorca per comprovar que una cosa és l’estrepitós i multieuropeu estiu de l’Illa de la Calma i una altra, molt diferent, un dia d’hivern en una de les ciutats més belles de tot el Mediterrani. Carrerons silenciosos de palauets renaixentistes, barris de pescadors convertits en meques d’hípsters i marines de somni: les 24 hores d’un dia qualsevol d’hivern rendeixen, i molt, a Palma de Mallorca. Comprovin-ho i siguin benvinguts.

Si hi ha un lloc que ofereix al viatger una ocasió de descansar mentre es gaudeix d’un entorn únic, sens dubte és Mallorca. Amb el ritme pausat de qui assaboreix la vida, sense presses i embadalint-se amb tot el que contempla, perquè ja saben que les carreres no donen la velocitat i en 24 hores es viu molt més amb tranquil·litat programada que amb presses improvisades, la més gran de les illes de l’arxipèlag de les Balears els ofereix molts llocs on extasiar-se i on gaudir d’un viatge que promet ser inoblidable.

Prenent com a base la ciutat de Palma, perquè algun lloc s’ha de prendre com a referència, començarien per visitar els seus monuments que no tots coneixen, perquè l’illa sempre ha estat associada a un turisme d’estiu, platges, sol i “xiringuitos”, que també, per descomptat, són fantàstics. Però si només disposes d’un dia, que en qualsevol embús en el camí al restaurant preferit pots trigar més que en arribar a Palma en avió, poden començar amb el programa de qualsevol viatger experimentat en aquest límit de temps abans que vostès, que l’experiència és per compartir-la, no només el sorteig de la loteria de Nadal. I si ja la coneixen, segur que els va quedar alguna cosa per conèixer que ara tenen l’ocasió de fer-ho com a un autèntic regal per començar l’any. Si tenen l’ocasió, o la temptació, de fer aquest viatge llampec i encara no ho veuen molt clar, visitin 24 hores a Mallorca i descobreixin que dona per moltes més ocasions què podran descobrir que un dia dona per molt.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí