Dòria Book Party, la festa de la cultura

Text: Redacció  // Foto: Cedides
684

El 23 d’abril va tenir a Mataró una prèvia destacada al voltant dels escriptors i dels llibres en el gran punt de trobada de la cultura que va esdevenir la Dòria Book Party. Una representativa mostra del món literari català hi va recomanar llibres i va interactuar amb els lectors i el públic.

La festa de la cultura va fer-se el dissabte 8 d’abril. Qualsevol dia de l’any és bo per parlar de llibres i en la recta d’aquest Sant Jordi, Dòria Llibres de Mataró va voler fer un nou salt equitatiu i demostrar que, quan es vol, la capitalitat de la cultura la pots crear tu mateix amb ganes i esforç.

De les 11 del matí a les 20h del vespre no van parar de passar escriptors, editors i llibreters per la Dòria, fent en directe les seves propostes de llibres. Tot plegat es va convertir en una esplèndida ocasió de veure de primera mà com la cultura catalana està ben viva.

“Aquest any ens ve molt de gust celebrar Sant Jordi acompanyats d’autors, editors, traductors, poetes, il·lustradors i sobretot, lectors”, explica Núria Dòria, impulsora d’aquesta llibreria cultural de Mataró. Precisament, la festa es va convocar el 8 d’abril per poder facilitar aquest gran encontre de persones del sector del llibre, que hauria estat molt més difícil de fer a mesura que s’acostava la diada de Sant Jordi.

“Hem volgut que els convidats facin de llibreters per un dia i que ens recomanin, ens parlin, i ens llegeixin en veu alta els seus llibres”, va explicar també Núria Dòria. I així va ser, durant tota la jornada: el llibre i la gent que l’estima van ser els protagonistes. Moltes veus per a ser escoltades.

El llistat d’assistents previst per l’acte va ser molt ampli: Agustín Comotto, Albert Calls, Aniol Rafel, Arnau Consol, Àurea Juan, Bel Olid, Carles Rabassa, Dory Sontheimer Eduard Roure, Elisabet Riera, Emília Illamola, Empar Sáez, Enric Puig Giralt, Enric Puig Punyet, Eugènia Broggi, Fàtima Llambrich, David Grau, Fe Fernández, Guillem Rierola, Imma Tubella, Ivan Moldes, Jaume Copons, Jenn Díaz, Joan Carles González Pujalte, Joan Carreras, Joan Safont, Joan Sala, Jordi Solé Carmardons, Josep Maria Jaumà, Lali Ribera, Laura Huerga, Lola Casas, Manuel Cuyàs, Mar Bosch, Maria Carme Roca, Maria Català, Maria Escalas, Maria Llopis, Marina Espasa, Marta Pera, Mireia Lite, Mireia Perelló, Natza Farré, Olga Federico, Oriol Marfà, Oriol Ponsatí-Murlà, Pilar González-Agàpito, Ramon Mas, Raquel Picolo, Raül Garrigasaït, Ricard Planas, Rosa Rey, Salvador Riera, Silvana Vogt, Sílvia Alcántara, Sílvia Lluís, Sílvia Soler, Teresa Muñoz, Valentí Gómez i Xavier Álvarez Llaberia.

La Dòria Book Party es va plantejar, a més, com una festa gastronòmico-literària. Hi va haver menjar, beure i bona literatura, amb l’objectiu de compartir lectures, converses i amistats i també de demostrar que és possible trobar-se en directe al voltant del llibre, intercanviant gustos i opinions, més enllà  de la xarxa.

“Ja fa temps que hi donàvem voltes, que ho volíem fer. Ho havíem imaginat exactament com va ser. Estem contents i feliços! Segurament haurem de polir alguna cosa, de tanta gent que va venir algú va marxar sense tenir el moment per poder parlar en veu alta, disculpeu-nos! Però estem contents d’haver aconseguit el que ens proposàvem, apropar públic i lectors a autors, traductors, editors, poetes, il·lustradors i llibreters. Hi tornarem, estigueu-ne segurs!!!”, assegura Núria Dòria.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí