El cicle ‘Fet a Mataró’ projecta la ciutat al circuit d’espais escènics de creació

Text: Ajuntament de Mataró
418

El regidor de Cultura Joaquim Fernàndez, juntament amb els artistes Xavi Estrada, Martí Soler, Bàrbara Martín i Carla Pérez, van presentar el passat 13 de gener la programació del primer semestre del cicle ‘Fet a Mataró’, que vol mostrar el treball de les companyies que creen a Can Gassol Centre d’Arts Escèniques de Mataró. La nova temporada que va començar el 19 de gener mostrarà preestrenes i assaigs oberts de 9 companyies, tant de la ciutat com algunes produccions internacionals. Amb aquests espectacles, Can Gassol se suma a altres centres d’arts escèniques que fan possible alguns d’aquests projectes.

El cicle ‘Fet a Mataró’ combina espectacles amb participació d’artistes de la ciutat amb algunes produccions que tenen projecció internacional, i fins i tot una proposta que s’estrenarà al proper Festival Grec. Aquest és el cas del nou treball de Sabine Dahrendorf, que parteix de textos de Perejaume per reflexionar sobre els processos de creació a través de la dansa i que es podrà veure a Mataró el 8 de juliol, abans d’estrenar-se al Grec.

La programació d’aquesta temporada del ‘Fet a Mataró’ presenta dos espectacles de dansa de companyies de la ciutat. El passat 2 de febrer va estrenar-se “Hebe” de la companyia Insomnes formada per Bàrbara Martín i Carla Pérez, mentre que el dia 29 de juny la companyia 3 Cossos presentarà “Endistància” que combina música i moviment.

També trobem representació mataronina en l’espectacle que inaugura el cicle, “Nidea” de Xavi Estrada, així com també de Daraomai-Zuid que estrenarà “Vals-Blessé (E)” els passats dies 25 i 26 de gener. Claire Ducreux, francesa resident a Argentona i que ha portat els seus espectacles per diferents països, mostrarà a Can Gassol la seva nova producció “Réfugiée poétique”, un espectacle familiar que es podrà veure el 9 de març.

Un altre ballarí i coreògraf amb projecció internacional, Cesc Gelabert, tornarà al centre de creació mataroní per seguir treballant en el seu nou projecte “La cova de la pedra del cel”. Juntament amb Chieko Kojima, Gelabert farà un assaig obert comentat el 28 de febrer, en aquesta ocasió al Teatre Monumental.

El cicle ‘Fet a Mataró’ oferirà dos assaigs oberts més. El primer serà el 15 de febrer a càrrec dels Escarlata Circus i el nou “Cabaret petrificat” amb direcció de Jorge Picó i idea original de Jordi Aspa. L’espectacle està produït pel CAET – Centre d’Arts Escèniques de Terrassa i el Mercat de les Flors, entre d’altres. Per altra banda, el dia 11 de maig la companyia Playground de Xavier Bovés mostrarà al públic el procés creatiu de “Monstres”, que compta també amb la participació del centre de creació L’Animal a l’Esquena i el CAET – Centre d’Arts Escèniques de Terrassa.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí