El korfbal, la nova cara de la moneda esportiva

Text: Marta Gómez
550

korfbol
Actualment però, a Mataró, s’està intentant implantar un altre esport. Un esport vingut des d’Holanda i reconegut a nivell internacional: el korfbal. Es tracta d’un esport semblant al bàsquet però amb algunes peculiaritats. No es pot córrer ni votar amb la pilota i no es pot llançar a cistella si el defensor alça la mà davant l’atacant. No té taulell i la cistella és més alta que en el bàsquet. Una cistella que se situa a 6,6 m de la línia de fons en un camp de 20×40 m. El camp es divideix en dues zones: la d’atac i la de defensa, que no es podran creuar durant el joc fins que el resultat sigui parell i hi hagi intercanvi de camps. Si té una singularitat el korfbal, és que fomenta uns valors diferents als altres esports, com el del no contacte amb el rival, gens d’agressivitat, cohesió social i respecte, entre altres. La particularitat fonamental però, resta al ser un esport mixt, on quatre nois i quatre noies juguen plegats en un mateix equip.

Ensenyar i fomentar el korfbal a Mataró, és i està sent la tasca de l’AEILL Cerdanyola en l’àmbit d’aquest esport. Un equip de vuit persones s’encarreguen de la comunicació i promoció del korfbal. Persones que han estat involucrades directament en aquest esport des de fa anys, que han estat jugant en lliga i que, des de fa un any, han decidit aturar-ho tot per dedicar-se a l’esport de la ciutat. Ells mateixos s’han encarregat de posar-se en contacte amb diversos centres d’ensenyament com l’IES Puig i Cadafalch, l’IES Pla d’en Boet o el Col·legi Sant Josep, on han actuat amb alumnes des de 1r d’ESO fins a 1r de Batxillerat.

Des de l’AEILL Cerdanyola i la mateixa organització del korfbal estan molts satisfets, fins ara, amb els resultats i la implicació dels alumnes. Ells mateixos estan convençuts que estan motivant nois i noies a practicar esport i, si més no, a conèixer-ne un de nou. Resultats que van quedar reflectits a la Segona Jornada de Korfbal celebrada el passat 21 de maig al Pavelló Euskadi, on més de 80 nois i noies van participar del torneig matinal.

La promoció de korfbal a Mataró preveu seguir endavant i cada vegada amb més força, amb l’objectiu de fer créixer una nova activitat dins la concepció de l’esport de tots els nois i noies mataronins.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

  1. Simplemente indicar que pcoiormone1is esto como si fuera un me9todo nuevo o un “qr channel” cuando absolutamente muchedsimos blogers y gente vinculada a la innovacif3n, sabe que hace muchos af1os que esto funciona ya en Japf3n como “QR-Code” y que hace ya mucho tiempo que se este1 usando en Europa y Espaf1a en Blogs, en el sector turedstico, empresas de mensajereda, en algfan Hotel y tambie9n ya habeda salido publicado en algfan perif3dico y revista.La gente que este1 al deda en internet y la innovacif3n, sabe perfectamente que es QR-Code y que no es algo nuevo como QR-ChannelEs una recomendacif3n, que internet no perdona… hay que ser honestosSaludos!

    • Salut Aymeric,Yogo s’est occupe9 d’invite9 des joueurs, il falalit lui envoyer un email mais la dure9e d’inscription n’a dure9e que 24h car il a eu beaucoup de demande!Lors de la prochaine cup si tu as niveau Master surveille nos news pour le contacter.

  2. Tota la nostra fmliaia:La meva dona Cori, els nostres fills: Oriol (3 anys i 8 mesos) i Biel (8 mesos) com jo, estem encantants d’aquets tallers.Ens agrada compartir activitats conjuntament i iniciatives com aquestes, es per rebre el nostre suport i recole7ament.Estem a la espera del proper.Siusplau, desitjariem que a la nostra base de dades, pugueu canviar la nostra adree7a de correu: a partir de ara ens podeu remetre informacif3 a aquestes dues: i a la de: Moltes gre0cies de veritat.

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí