El programa Biblioteques amb DO dedica el mes de març a la DO Alella

Text: Redacció
554

La Biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella torna a  implicar-se amb la iniciativa de Biblioteques amb DO. Enguany se celebra la quarta edició amb la participació d’un total de 49 biblioteques públiques d’11 DO de Catalunya. La proposta té per objectiu acostar la cultura del vi amb la literatura, la música, la poesia, els contes, la gastronomia i les diverses manifestacions i llenguatges culturals a través d’una àmplia proposta de serveis d’informació i d’activitats per a tots els públics: conferències, passejades entre vinyes i lectures, exposicions, clubs de lectura, vermuts literaris, lectures dramatitzades, hores del conte, etc. Un programa variat i de qualitat que cada mes està dedicat a una DO.

La DO Alella, protagonista al març

El mes de març el protagonisme se centra en la Denominació d’Origen Alella. A més de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia d’Alella, enguany s’han sumat al projecte les biblioteques públiques de set municipis més de la DO: Martorelles, Tiana, El Masnou, Sant Fost de Campsentelles, Vilanova del Vallès, Cabrils i Llinars del Vallès.

La primera edició de Biblioteques amb DO va ser al 2013 i va comptar amb 25 biblioteques i des llavors el projecte ha anat creixent: el 2015 hi van ser 48 biblioteques, que van organitzar 269 activitats que van atraure més de 13.400 participants.

ACTES BIBLIOTEQUES AMB DO

Club de lectura. Alella. Biblioteca Ferrer i Guàrdia. Dijous 10 a les 20 h. No se sap mai amb la participació de l’escriptora Imma Monsó.

Els oficis del vi. Alella. Biblioteca Ferrer i Guàrdia. Dimecres 16 a les 20 h. A càrrec deFrancesc Ferré, enòleg del celler Frisach de la DO Terra Alta i Oriol Artigas, viticultor i profesor d’enologia a Alella.

Gotim de contes. Alella. Biblioteca Ferrer i Guàrdia. Divendres 18 a les 12 h. Espectacle per adults a càrrec de la narradora Elisabeth Ulibarri.

Literatures amb sentits. Alella. Biblioteca Ferrer i Guàrdia. Dimecres 30 a les 19.30 h. Albert Forns i Anna Ballbona, guanyador i finalista del primer premi Anagrama de novel·la en català.

Tast narrat. Alella. Biblioteca Ferrer i Guàrdia. Dijous 31 a les 19 h. A través de l’obra de la il·lustradora Lola Anglada descobrirem la seva vida i el seu paisatge, que és el de Tiana. Ho farem tot tastant els vins de Joaquim Batlle, amb uns tastets de la cuina del restaurant 1789 d’Alella.

Converses amb experts en vi + tast de vins. El Masnou. Biblioteca. Divendres 11 a les 19 h. Amb Francesc Ferré del Celler Frisach (Cobera d’Ebre) i Gemma Ferran del Celler del Mar (El Masnou).

Poemes dedicats al vi. Cabrils. Biblioteca. Dijous 3 a les 18.30h. Lectures en veu alta.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí