Els majoristes de Mercabarna preveuen un increment de les vendes superior al 10% aquest Nadal

Text: ACN
186

El peix i el marisc fresc s’encarirà fins un 18%, el raïm més d’un 20% i, per contra, la pinya serà més barata

Després d’un any “complicat”, els majoristes de Mercabarna afronten el Nadal amb “cert optimisme” i amb la previsió de recuperar el volum de vendes d’abans de la pandèmia. Així, confien distribuir més de 106.500 tones de producte fresc, entre un 11% i un 13% més que l’any passat. Tot i la reducció dels àpats d’empresa i el passaport covid, els majoristes esperen que l’increment de les despesa a les llars “compensi” la caiguda a la restauració. Pel que fa als preus, els distribuïdors han optat per la “contenció” i per no aplicar els increments del preu de l’energia i els carburants als seus productes. Entre els que més s’encareixen hi ha el peix i el marisc fresc, entre un 3% i un 18%, i el raïm, més d’un 20%.

Durant la ja tradicional roda de premsa de Nadal a Mercabarna, Jaume Flores, president de l’AGEM, va destacar que aquest any hauria de ser el de la recuperació després de mesos “difícils”. Tot i la “incertesa” al voltant dels àpats d’empresa i de com afectarà el passaport covid a la resturació, els majoristes confien igualar i fins i tot superar en alguns casos les xifres del 2019. Tampoc preveuen traslladar l’increment dels preus de l’energia i els carburants als seus productes. En aquest sentit, Flores va assenyalar que els preus, com sempre, es fixaran en funció de l’oferta i la demanda i de factors com la climatologia.

El peix i el marisc seran protagonistes a les taules catalanes. Els majoristes del sector preveuen vendre unes 6.500 tones de producte, de les que entre un 80% i un 85% serà fresc. Les gambes, els llagostins, tant frescos com congelats, el rap, el salmó i el llenguado, entre d’altres, seran un any més els productes més demandats.

Després que el Nadal passat els preus caiguessin força, enguany es preveu que se situïn a nivells prepandèmics. Així, el producte congelat s’encarirà a l’entorn del 10%. Pel que fa al fresc, si no es produeixen nous temporals que dificultin les captures, els preus podrien pujar entre el 3% i el 18% depenent dels productes.

 

 

COMPARTIR