Els Mossos desarticulen un grup especialitzat en segrestos ‘exprés’ al Maresme

Text: ACN
517

Els Mossos d’Esquadra van desarticular a finals de desembre un grup que es dedicava a cometre segrestos ‘exprés’. En l’operació policial, batejada amb el nom de ‘Cas Connect’, es van detenir tres persones, residents a Mataró i al Masnou, que havien comès un segrest i en preparaven un altre per aquestes festes de Nadal. La investigació es va dur a terme arran la denúncia presentada per un empresari, resident al Maresme, dedicat al muntatge i a la compra i venda de prestatges. Els segrestadors van contactar amb la víctima perquè els fes un pressupost i el van citar als afores d’un polígon industrial. Un cop al lloc els falsos clients van simular una avaria en el seu vehicle per poder pujar al vehicle de la víctima.

Ja a dins el cotxe, un dels segrestadors el va agafar pel coll mentre l’altre li apuntava al cap amb una pistola, traslladant-lo a un edifici abandonat ubicat a les rodalies. L’empresari es va resistir i va intentar fugir però el van atrapar i el van colpejar violentament, causant-li diverses lesions a la cara i fractura del nas.

A partir d’aquest moment els segrestadors van començar a trucar la família de l’empresari exigint el pagament de 50.000 euros a canvi de l’alliberament. La família, inicialment, per por a les represàlies dels segrestadors, no va denunciar els fets a la policia i van pagar, el mateix dia, 20.000 euros en efectiu als delinqüents.

Aquest fet va provocar l’alliberament de l’empresari a qui li van prendre els seus objectes personals, les claus del seu domicili i dos telèfons mòbils. Tot i el primer pagament, els delinqüents van continuar vigilant la víctima i van intentar assaltar el domicili i un dels familiars a la recerca de més diners.

És per aquest motiu que la família va decidir denunciar els fets als Mossos d’Esquadra. Les investigacions van permetre identificar un dels membres més actius de la banda. Posteriorment, el seguiment dels segrestadors va permetre conèixer que aquests preparaven un nou segrest per les festes de Nadal, la qual cosa va precipitar la desarticulació del grup.

El passat dimecres 21 de desembre, en el marc d’un dispositiu policial coordinat a diverses localitats a la demarcació de Barcelona, els agents van poder detenir els tres membres de la banda. Posteriorment, van escorcollar els domicilis dels segrestadors, ubicats a les localitats de Masnou i Mataró. En els escorcolls els investigadors van intervenir nombroses proves i indicis dels fets, incloent-hi la recuperació dels telèfons sostrets al segrestat.

Els detinguts van passar dijous 22 de desembre a disposició del jutjat que ha dirigit la causa, concretament el jutjat instructor número 5 d’Arenys de Mar.

COMPARTIR