Els premis GIMM celebren la seva XII edició

Text: GIMM  // Foto: Cedida
388

Guanyadors XII premis GIMM

El GIMM, entitat sense ànim de lucre que treballa per la integració social i laboral de persones amb discapacitat física va celebrar el passar 12 d’abril, la XII edició dels Premis GIMM en un acte memorable, amb una rebuda molt afectuosa per part de les autoritats, personalitats del món polític i empresarial, premiats, socis, persones properes a l’entitat, en el qual van assistir prop de 300 persones que van participar en l’acte donant suport al GIMM.

En 12 anys dels premis hem pogut comptar amb la presència de grans autoritats, essent aquest any especial per la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; en companyia de l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron; el conseller de Benestar Social i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries i la presidenta delegada de Benestar Social de la Diputació de Barcelona, Montserrat Ballarín.

Els guanyadors d’aquesta XII edició dels Premis van ser:

El PREMI A LA INSTITUCIÓ
Federació Catalana d’Esports per a Discapacitats Físics
Constituïda l’any 1969, és l’única institució a Catalunya que promou i desenvolupa l’esport adaptat per a persones amb discapacitat física. Organitza campionats internacionals, estatals i nacionals en 18 disciplines esportives, en les quals ha aportat èxits esportius, com ho demostra el gran nombre de medalles paralímpiques obtingudes.

El PREMI A L’EMPRESA
BJ Adaptaciones
Empresa que crea, produeix i distribueix tecnologies de suport a la independència de les persones amb discapacitat. És pionera en la millora de l’autonomia personal, les possibilitats de comunicació i l’accés al lloc de treball i a l’oci.

PREMI AL MITJÀ DE COMUNICACIÓ
Programa “Catalunya Sense Barreres”
de Ràdio Estel. Aquesta hora de ràdio setmanal diferent i diversa té com a objectiu fonamental donar veu als col·lectius en risc d’exclusió social, com persones amb discapacitat o malaltia mental, persones grans o persones amb una integració social difícil.

PREMI a la PERSONA
Isabel Palomeque
És per una persona que als 24 anys va patir un ictus que li va paralitzar la meitat dreta del seu cos. En aquell moment exercia com a infermera, tenia carrera i estudis especialitzats en electrocardiografia i UVI. Gràcies al seu esperit de superació, la seva força de voluntat i el seu optimisme, ha assolit avenços en logopèdia, ha millorat en motricitat, fins al punt de desplaçar-se de forma autònoma, encara que amb seqüeles molt marcades, però sense ajudes ortopèdiques.

Avui, amb 31 anys, és una dona independent, que viu sola, i que segueix sense rendir-se. Ha escrit un llibre, Alta sensibilitat, en què explica la seva dura batalla. Centra la seva energia en la dansa, com a ballarina en una companyia, a part d’assistir a classes per a adults a la universitat.

COMPARTIR