Els Segadors, protagonista del setembre al Born Centre Cultural

Text: Redacció
507

El passat dimarts 8 de setembre, el Born Centre Cultural va commemorar la Diada Nacional de l’Onze de Setembre amb un concert únic: Seguem arran! Quinze himnes i una cançó eròtica.

Un concert amb un programa que ha configurat la nostra identitat com a poble com ara “La Santa Espina”, “El cant de la senyera”, “L’estaca”, “Bac de Roda”, “La muixeranga”… Cançons populars que els catalans han acabat adoptant amb els anys com a himnes oficiosos del nostre país.

El programa d’aquest concert va culminar amb Els Segadors, l’himne nacional oficial de Catalunya, que té els seus orígens en una cançó eròtica que es cantava al segle XVII.

El concert va anar a càrrec d’una de les formacions de més prestigi del nostre país: la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya, sota la direcció de Francesc Cassú, que es va  encarregar de l’arranjament de les cançons del programa, juntament amb Adrià Barbosa.

Juntament amb l’orquestra, van actuar també un conjunt d’artistes i grups amb el seu timbre personal i les particularitats de les seves procedències a la interpretació del programa del concert: Miquel Gil,  Arnau Tordera, Roger Padullés, Mariona Sagarra, Jordi Fàbregas i Coral Cantiga. Un espectacle musical conduït per l’actor i músic Joan Crosas.

El Born CC va programar aquest concert per al dia 8 de setembre, en dues úniques actuacions, a les 20 i a les 22 hores.

D’altra banda, durant el mes de setembre, a l’espai Dalmau es podrà veure l’exposició Bon cop de falç. La història de l’himne, una mostra comissariada per L’Avenç, Grup Enderrock i Clack que vol explicar Els Segadors des d’una perspectiva històrica i del seu ús social.

Aquesta exposició es complementarà amb una taula rodona, el dia 16, al voltant de la qüestió de si té sentit mantenir Els Segadors com a himne nacional de Catalunya o si caldria plantejar la necessitat d’un nou himne.

També hi ha programada una activitat infantil a càrrec de Jordina Biosca adreçada a nens i nenes a partir de 6 anys (dissabte 12, 18 i 18.30 h i diumenge 13, 12 i 12.30 h).

Altres activitats d’aquest mes de setembre seran l’itinerari urbà pels escenaris de la batalla de l’11 de setembre del 1714 i les visites guiades nocturnes al jaciment arqueològic.

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí