“Enguany destaquen novetats per atreure més visitants”

Text: Albert Calls
404

Quines novetats presenta la Fira d’enguany?
Enguany la Fira Mercat fa un salt qualitatiu molt important per molts aspectes, el primer des del punt de vista de la consolidació com un dels esdeveniments de referència en turisme cultural i familiar de la nostra comarca, i també, lògicament, desde la vessant de les novetats en l’oferta que aquest any presentem.
Cal destacar una sèrie de novetats importants que sens dubte atrauran molta gent per la seva importància. La primera fa referència als continguts culturals: aquest setembre inaugurem la nova Casa Museu Lluís Domènech i Montaner, que en els darrers mesos ha experimentat una renovació total de les instal·lacions a partir d’un nou projecte museogràfic on es prioritzen la qualitat dels seus continguts, així com l’adaptació de les noves tecnologies, que sens dubte faran gaudir grans i petits d’una experiència i un viatge en el temps per conèixer d’una manera molt propera la relació del nostre poble amb els constants moviments culturals, com ara el Modernisme.

Quantes persones visiten habitualment la Fira Mercat?
La darrera edició va superar els 20.000 visitants. Esperem superar aquesta xifra com ha anat passant any rere any.
Cada any ens coneix més gent i tant la publicitat com el boca orella fan que cada edició tingui més ressò i assistència de visitants de moltes comarques, atrets pel Modernisme, i sobretot pel turisme familiar i cultural, que és el que es pretén potenciar.

Quant al programa d’activitats, quines destacaria?
És difícil destacar alguna activitat en concret, ja que els dies de la Fira en tenim moltes, sobretot de tots els gustos i colors i per a tots els públics. Cal destacar, però, les aportacions i activitats de les diferents associacions, comerços i restauradors del poble que s’han volcat en l’esdeveniment. I que cada any fan que la Fira Modernista tingui un programa farcit d’activitats: tindrem espectacles, una nova ruta d’Indians, geganters, teatre, música, dansa i poesia, totes elles ambientades en l’època de primers del segle XX. I sobretot cal destacar la transformació que pateix Canet durant aquests dies amb la col·laboració popular, ja que moltíssima gent de Canet es vesteix d’època i fa que el visitant, juntament amb la quantitat de decorats, es senti transportat talment a l’època.
D’altra banda, el gremi de restauradors ens ofereix menús modernistes amb una oferta variada de menús i preus. La Plaça Mercat i molts comerços es transformaran per tal que el visitant pugui comprar productes típics de la nostra vila i comarca, veurem com es treballaven els diferents oficis i tindrem, també, un espai de Ciutats Modernistes, molt apreciat pels visitants.
I per últim, gaudirem dels espectacles d’una de les companyies de teatre més internacionals, amb seu a Canet, Comediants, que s’ha volcat en aquest esdeveniment i ens oferirà tota l’ambientació i espectacles i desfilades durant els tres dies de la Fira.

Quins són els reptes de Canet quant a l’àmbit d’actuació de la seva regidoria?
Som en uns moments crítics per assentar les bases del desenvolupament econòmic del nostre municipi, i com a Àrea de Promoció Econòmica ens hem proposat treballar en molts aspectes. Un d’ells és bàsic, la creació d’un Pla Estratègic, juntament amb totes les forces polítiques i alhora amb els agents econòmics del nostre municipi. Continuar donant suport a l’empresa i a l’emprenedor, gestionar la Borsa de Treball amb la màxima eficàcia i eficiència, i continuar amb els cursos de formació ocupacional. Tot això sense deixar d’impulsar i donar suport al comerç local, les activitats firals, i sobretot, el Projecte de Construcció i Reforma del Nou Mercat Municipal. Sens dubte tenim molta feina a fer, i aquesta no és només una tasca que es pugui fer des de la regidoria, sinó que necessitem la col·laboració i participació de tothom per definir quin és el millor model econòmic pel nostre municipi, així com marcar un full de ruta clar que ens indiqui, hi hagi qui hi hagi, governi qui governi, un camí a seguir. Hem de treballar pel present, pel dia a dia, però sens dubte, el repte més important és projectar un Canet de futur.

COMPARTIR