Ens sentim preparat per fer el canvi en positiu

Joan Mora i Bosch.  President de CiU de Mataró. Candidat a l’alcaldia de Mataró per CiU
697

Joan MoraEl polític d’avui ha d’estar en contacte amb la realitat de la societat per tal de poder “ser, fer i ajudar a fer”, els dos primers referits a les persones i les entitats i, el darrer, a les institucions.

M’explico! Per “ser”, ens cal un Mataró amb identitat i personalitat, compatible amb un Mataró obert al món. En l’espai reservat al “fer”, els protagonistes han de ser els pols de creació d’ocupació i conceptes com competitivitat, productivitat i eficiència han de constituir la marca de Mataró. En el tercer bloc, el d’”ajudar a fer”, és imprescindible una reforma de l’administració local per ajudar a que la gent pugui fer.

El govern de la ciutat ha de garantir la transparència de l’administració, tal i com CiU ha fet fins ara amb el matarotransparent.blogspot.com, i ha d’apostar clarament per la reducció de l’intervencionisme polític, confiant en les persones, essent una eina al seu servei i no pas un instrument de control i d’intervencionisme.

La competitivitat, la productivitat i l’eficiència, han de ser el lema de treball. Hem de ser capaços de competir en anglès. No podem permetre’ns el luxe que els millors en cada cosa no vagin junts a favor de la ciutat i de la comarca. S’haurà de treballar amb la visió d’una reindustrialització en tots els sentits, sempre procurant facilitar les coses al teixit ja existent: Indústria cultural, Indústria de l’esport i el lleure (gastronòmica, etc), Indústria comercial, Indústria marítima, Indústria TIC, Indústria de la salut i els serveis a les persones. Això sense perdre l’oportunitat d’explotar nous filons de generació de riquesa i llocs de treball.

Conjuntament amb la Comarca, caldrà una fórmula perquè públics i privats treballin conjunta i estratègicament vers els objectius comuns marcats.

És difícil gestionar una ciutat en temps de crisi, però l’Ajuntament ha de fer un esforç per no agreujar la situació, amb una fiscalitat selectiva que afavoreixi la creació d’empreses i ocupació.

Mataró ha de canviar de criteris urbanístics. Hem patit una llarga etapa en què l’Ajuntament ha actuat com un bulldozer i ha gestionat l’urbanisme amb prepotència. Ens cal consensuar un Pla global d’equipaments per tota la ciutat, revisar el Pla de l’Habitatge i fer un Pla General d’Urbanisme nou.

Després de 30 anys del mateix govern, la gent de CiU ens sentim preparats pel repte d’un canvi en positiu, que vol dir: gerència professional, reducció de regidories amb dedicació exclusiva, recerca dels millors en cada àrea, saber treballar amb l’oposició, acceptar la dinàmica pròpia de les entitats. saber dir no quan toca, buscar l’eficiència en el servei públic i prendre decisions valentes encara que comporti riscos electorals, arribar a acords més que imposar el rodet aritmètic, fer participar de veritat, ser transparent i donar la informació de forma clara i amb temps per a ser estudiada.