Entrega dels guardons de l’entitat Natura

Text: Redacció
521

El passat 19 de novembre es van fer entrega de la segona edició dels premis Natura, que atorga l’entitat del mateix nom a les persones, associacions i col·lectius que destaquen en la protecció de la natura i el medi ambient a la comarca del Maresme per una banda, i a Argentona per l’altra.

Enguany els guanyadors van ser el prestigiós botànic i fitosociòleg Pere Montserrat Recoder, amb el Premi Natura Maresme, i l’ADF Serra de Marina amb el Premi Natura Argentona.

El Doctor Pere Montserrat i Recorder, va ser guardonat com a una de les persones que més ha treballat la botànica de la comarca, amb una tesi doctoral que encara avui dia, és un referent pels botànics i pels enginyers en la restauració del medi natural.

Així mateix, l’Agrupació de Defensa Forestal Serra de Marina va ser reconeguda amb el Premi Natura Argentona, per la seva tasca de prevenció i extinció dels incendis forestals i la protecció de la natura als municipis de Mataró, Dosrius, Arenys de Munt, La Roca del Vallès, Vilanova del Vallès, Òrrius i Argentona.

L’acte, que es va desenvolupar al Saló de Pedra de l’Ajuntament d’Ar-gentona, va estar seguit per un centenar de persones. Van destacar els agraïments fets per Vicenç Ribas, cap dels voluntaris de l’ADF Serra de Marina, i de Josep Maria Montserrat, Director del Jardí Botànic de Barcelona, fill de Pere Montserrat, que a causa de la seva edat avançada, 98 anys, no va poder assistir a l’acte.

Així, l’ADF Serra de Marina entra a la galeria de guardonats del Premi Natura Argentona juntament amb el Grup de Fonts d’Argentona, que va obtenir aquest reconeixement el 2014, i Pere Montserrat compartirà la galeria de premiats amb el Natura Maresme atorgat a Pep Riera i Porta, líder d’Unió de Pagesos i defensor de l’agricultura i la natura a la comarca.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí