EnXarxa es presenta al Maresme davant més de 120 empresaris i emprenedors

Text: Redacció
487

Més de 120 empresaris i emprenedors del Maresme i desenes de tècnics de promoció econòmica de l’administració local van assistir a la presentació d’EnXarxa, que va celebrar-se el passat 26 d’abril a l’espai Can Jonc d’Alella.

Coordinat pel Consell Comarcal (CCM) amb els 30 ajuntaments del Maresme, aquest nou servei neix per connectar el sector empresarial i emprenedor amb l’administració local de manera eficient i efectiva i treballa per a l’ocupació a la comarca.

L’acte va ser conduït pel periodista Daniel Domenjó i va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, i de l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco.

La consellera de Promoció Econòmica del CCM, Alícia Rodríguez, va explicar els avantatges de treballar en xarxa i els recursos que l’administració local ha preparat per donar servei a les empreses i els emprenedors en àmbits com la formació o la borsa de treball. Rodríguez va insistir que “les empreses han de saber que poden comptar amb nosaltres”.

EnXarxa va comptar amb tres taules per al desenvolupament de l’empresa amb la participació de destacats experts.

Sobre els beneficis de la col·laboració pública-privada va parlar el doctor en economia Gonzalo Bernardos, que va subratllar el paper fonamental dels tècnics de promoció econòmica en l’assessorament objectiu i de qualitat a les empreses i els emprenedors. Per la seva banda, l’advocat Eduard Vergés, del bufet Sainz i Haro Advocats, va relatar la seva experiència d’èxit en la contractació des de la borsa del seu ajuntament.

La transformació digital com a eina d’estratègia de màrqueting de l’empresa va comptar amb la ponència d’Albert Cortada, president de GENTIC, Grup d’Empreses de Noves Tecnologies. L’empresària Ingrid de la Torre, de l’empresa Ecovianda, hi va aportar el seu testimoni.

Sobre la internacionalització com a estratègia de creixement i competitivitat, des de la Cambra de Comerç de Barcelona, va parlar Jaume Almirall. Gabriel Espelleta, de l’empresa Radi, va descriure la seva experiència en aquest àmbit.

D’altra banda, els tècnics de promoció econòmica dels ajuntaments maresmencs van atendre inscripcions dels assistents a diversos serveis, així com arranjar reunions de treball per a les properes setmanes.

L’acte va finalitzat amb un show cooking amb productes del Maresme, a càrrec de Bitàcora.

El Consell Comarcal i els ajuntaments de la comarca que impulsen EnXarxa formen part de la Xarxa d’interacció empresarial que treballa en la recerca d’oportunitats econòmiques per a la comarca.

Aquesta iniciativa del Consell Comarcal del Maresme te la col·laboració de la Diputació de Barcelona i compta amb el suport de les patronals Fagem i Pimec i dels sindicats Comissions Obreres i UGT.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí