Arttpa dóna resposta des del Maresme a la demanda creixent de pa per a celíacs

Text: Albert Calls
518

Com és que han decidit crear Arttpa?
Feia temps que ens rondava la idea pel cap, ja que en el mercat, i destinat a aquest tipus de públic, no hi ha gaire producte, i molt menys de qualitat. Això sumat al gran cost que té aquest tipus de productes, vam decidir fer alguna cosa al respecte i crear la nostra pròpia marca de pa sense gluten.

Quins tipus de productes fan?
Hem començat amb dos formats. El primer l’anomenem Baguetina, és una mitja baguette d’uns 24 cm. de llarg i uns 105 gr. de pes, destinada a tota aquella persona que vulgui menjar un entrepà o similar. El segon format, en diem Hosteleria, és un panet una mica més petit que l’altre, fa uns 14 cm de llarg i pesa uns 55 gr, aquest l’hem pensat més destinat al món de la restauració, on poder oferir un pa de tamany individual per un dinar o sopar. Tot i això, qualsevol persona que vulgui pot comprar el format que vulgui sense cap problema.

A quin mercat es dirigeixen? Maresme, Catalunya, Espanya?
El departament comercial de l’empresa ja havia treballat força per tot l’estat, sobretot Andalusia, per la qual cosa hem aprofitat aquests contactes i el mercat actual és tot l’estat Espanyol, però no ens tanquem cap porta a vendre fora si el mercat ho requereix.

Hi ha molta demanda de pa per a celíacs?
Si tenim en compte que és un producte per un públic amb una necessitat especial, podem extreure’n que no es consumeix com el pa normal, tot i que existeix una demanda real que cada vegada puja més.

Costa molt trobar pa i altres productes per a celíacs?
No, cada vegada les grans cadenes de supermercats i altres establiments de barri estan conscienciats sobre aquest tipus de productes, i cada vegada costa menys trobar-ne. El que és una mica més complicat és trobar productes sense gluten de qualitat, o el més semblant als productes amb gluten del mercat.

Quina diferència té el pa per a celíacs? En el gust, especialment…
Sí, sent molt crític, provant el pa sol, pots notar una mica la diferència de gust. És evident que les matèries primeres són totalment diferents! Però està molt aconseguit, és a dir, molt semblant al pa amb gluten. D’altre banda, si fas un entrepà o acompanyes el pa amb alguna cosa, el gust passa desapercebut i és gairebé impossible de notar-ho. Però per tota la resta, hem aconseguit un pa cruixent i amb la molla esponjosa, cosa que, fins ara en el mercat, no n’hi havia cap!

I els ingredients que es fan servir, quins són?
Tots els ingredients que porta el pa són d’origen natural, i les farines i altres productes són 100% sense gluten. Certificats per analítiques, tant de producte general com de cada lot que rebem.

El control de qualitat és molt important en els seus productes. Quin procés es segueix?
Com hem dit en la pregunta anterior, per poder garantir l’absència de gluten, primerament es demanen analítiques de producte a l’origen, i de cada lot que ens arriba a la fàbrica. Per poder garantir que no hi ha gluten, a la fàbrica només hi entren productes certificats com a tal, i durant el procés només s’utilitzen productes comprovats i analitzats.

Pel que fa a la qualitat final, tenim un departament on s’encarreguen de què el pa compleixi les condicions mínimes, com per exemple tamany, forma, consistència, procés de cocció, etc…, per poder ser envasat i posteriorment venut.

Quanta gent treballa a la fàbrica de Cabrera?
De moment som 8 persones entre les diferents seccions de l’empresa, tant a la fàbrica com a l’administració.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí