El Festival Poesia i + se celebrarà en format híbrid

Text: Redacció
341

El festival que tindrà lloc del 2 al 12 de juliol a la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, combinarà recitals i concerts presencials -amb aforament una mica més reduït de públic- i retransmissions en directe de qualitat.

El Festival Poesia i+, el festival d’irradició poètica més important de fora la capital, organitzat per la Fundació Palau de Caldes d’Estrac, celebrarà el proper mes de juliol la seva 15a edició en format híbrid, a mig camí entre la presència i la virtualitat però amb la ferma convicció de tirar endavant. Del 2 al 12 de juliol, el festival combinarà recitals i concerts presencials, amb aforament una mica més reduït de públic, i actuacions retransmeses en directe via streaming.

Tot i les dificultats i les cancel·lacions massives que s’han viscut en les darreres setmanes, el Poesia i + no vol renunciar a obrir un espai per a la poesia i la cultura. El Festival considera que cal apostar per un dels papers principals de la cultura: desafiar el present, interpel·lar-lo i incidir-hi. És per això que, tot i les dificultats, ha decidit tirar endavant i presentar una nova edició plena de poesia i d’encreuaments creatius.

A fi de garantir la seguretat de tot el públic, els artistes i el personal, el festival es concentrarà enguany al parc de Can Muntanyà i la Fundació Palau, a Caldes d’Estrac, excepte el primer dia, que tindrà lloc com de costum a Canet, l’única població de les que impulsen el festival que pertany a la regió sanitària de Girona.

El format del festival s’ha adaptat seguint les normatives sanitàries actuals i s’han pres diverses mesures, com ara no publicar programa en paper i limitar l’aforament a 150 persones per nit, respectant sempre les distàncies de seguretat.

El Poesia i + vol reivindicar més que mai la importància de la cultura, la necessitat de la trobada i el debat, així com també la manera d’acostar-se a la cultura: no des de la bulímia i l’acumulació, sinó des de la proximitat entre el públic, creadors i entorns. Amb la celebració del Festival també vol manifestar el seu compromís amb el teixit més immediat, el Maresme, la poesia i els creadors.

Primers artistes confirmats

El Poesia i + 2020 ha desvetllat els primers noms d’una programació que comptarà amb poetes, artistes i músics de diverses generacions, estils i procedències. Podrem gaudir de la música de Christina Rosenvinge, cantautora madrilenya Premi Nacional de les Músiques Actuals el 2018; l’artista visual i escriptora Irene Solà, recentment guardonada amb el Premi de Literatura de la Unió Europea, acompanyada del col·lectiu Estampa; la poetessa Blanca Llum Vidal amb el duet de violí i bateria Los Sara Fontán; l’escriptor basc Bernardo Atxaga, la performance de l’artista Laia Estruch, amb la veu com a element vertebrador; i l’actuació de la cantautora Clàudia Cabero, guanyadora del Premi Miquel Martí i Pol, entre molts altres. La programació completa i la imatge del festival es faran públics al llarg del mes de juny.

Abonament a cegues

Des del 5 de juny, el Festival posa a la venda al web www.poesiaimes.cat l’abonament a cegues a un preu reduït, pensat especialment per al públic més fidel del festival i que es podrà comprar fins el dia que es publiqui el cartell complet, quan es posarà a la venda l’abonament normal.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí