Es va celebrar del 2 al 4 de juliol, tornant enguany al seu format presencial, amb una nova ubicació al pati de l’Escola Bernat de Riudemeia.
L’espai central, amb una cinquantena de parades, va tenir a més una extensió a la molt propera plaça de l’Església, on hi ha el Museu del Càntir i s’hi van celebrar tallers, activitats i exposicions.
Per a la fira d’enguany es van seleccionar 57 ceramistes, que provenien majoritàriament de Catalunya i la resta de l’estat espanyol, però també hi va haver representants de França, Portugal, Marroc, Itàlia, Polònia, Rússia, Anglaterra i Luxemburg, una representació similar als anys anteriors a la pandèmia.
En paral·lel a la fira es van realitza dues importants exposicions: al museu s’hi va presentar una mostra titulada ‘natuRareza’, de ceràmiques d’Alberto Bustos, un dels autors de l’estat espanyol actualment amb major projecció internacional. L’altra exposició, que porta per títol ‘Ararat’ es va poder veure a la Casa Gòtica i va ser a càrrec de Marc Iturri, un dels ceramistes que més destaquen de l’actual panorama català i que té forts vincles amb Argentona, ja que és un dels professors de l’escola de ceràmica de la vila.
Demostracions de terrissa tradicional al torn, tallers de torn, taller de rakú, la mostra “Cineràmica 2021”, la trepitjada de fang, les visites guiades al museu i les actuacions musicals a càrrec de l’associació Musicargentona, van acabar de donar forma a una Fira que és tot un clàssic de la comarca.
L’arquitecte, pintor i dissenyador Òscar Tusquets ha estat l’autor enguany del disseny del Càntir de l’any, un simpàtic i divertit elefant blanc de línies senzilles amb el qual Tusquets ha volgut “canviar la línia dels anteriors càntirs de l’any, amb un disseny alegre i fins i tot que pot ser un punt infantil, i que té també un vincle amb la simbologia oriental, com a element de protecció i bona sort”, segons es va explicar durant al presentació de la Fira.