França, país convidat de la Fira Argillà Argentona

Text: Redacció
181

Degut a l’èxit de la passada edició i a la bona valoració que públic i expositors van fer de concentrar en únic espai, la fira Argillà Argentona manté la seva ubicació al recinte de l’escola Bernat de Riudemeia. Els tallers i activitats educatives es mantindran a la Plaça de l’Església, a pocs metres de la fira. El càntir de l’any 2022 és obra de l’arquitecta i dissenyadora Carme Pinós, serà presentat el 20 de juny.

Per a la fira d’enguany s’han seleccionat 60 ceramistes, que procedeixen majoritàriament de Catalunya i la resta de l’estat espanyol, però també hi haurà representants de França, Marroc, Itàlia, Alemanya, Eslovènia, Polònia i l’Equador.

França de país convidat

La fira tindrà França com a país convidat, amb una representació d’una desena de participants, que s’ubicaran en un espai exclusiu dins del recinte firal de l’escola Bernat de Riudemeia. A més, 17 artistes francesos seran els protagonistes de l’exposició que tindrà lloc al Museu del Càntir, amb el títol “Ceràmica contemporània francesa. Artistes de la col·lecció Viviane S”. També la mostra de cinema “Cineràmica 2022” estarà dedicada als artistes francesos presents a l’exposició, així com una conferència d’un dels més destacats, el ceramista Jean Girel.

De l’1 al 3 de juliol

La fira Argillà 2022 s’iniciarà l’1 de juliol a les 17 h. i s’allargarà fins a les 22 h. Dissabte i diumenge l’horari serà de 10  h a 22 h.

A la plaça de l’Església s’hi duran a terme les activitats educatives, amb demostracions de terrissa tradicional al torn, tallers de torn per als més petits, mentre que els adults podran participar al taller de ceràmica “rakú” el dissabte al vespre.

Dissabte i diumenge a les 16 h. es presentaran diversos films dins la mostra “Cineràmica 2022”, amb un protagonisme absolut per part dels artistes francesos de la col·lecció de Viviane Sabouret, molts dels quals seran a Argentona durant els dies de la fira. Precisament la col·leccionista i Stéphanie Le Follic-Hadida, comissaria de l’exposició, que també hi seran, protagonitzaran el debat de la primera jornada, mentre que la segona serà amb un film dedicat a l’artista Jean Girel, també present.

La fira es clourà el diumenge al vespre amb la trepitjada de fang. Altres activitats seran les visites guiades al museu a càrrec del crític d’art Pere Pascual i les actuacions musicals a càrrec de Musicargentona.

 

COMPARTIR