Francesc Forn i Salvà guanya el 57è Premi Iluro

Text: Redacció
528

El veredicte del jurat de la 57a convocatòria del Premi Iluro de monografia històrica, instituït l’any 1959 per la Caixa d’Estalvis de Mataró i convocat actualment per la Fundació Iluro, es va fer públic el passat 17 de novembre.

El jurat va guardonar el treball titulat La Marina de Llevant durant la Guerra de Successió. El Corpus de 1714, obra de l’arenyenc Francesc Forn i Salvà. L’obra analitza els anys de la guerra a la Marina de la Selva, partint de la troballa, a Arenys de Mar, el 2001, d’unes restes òssies enterrades fora del fossar de la parròquia, que l’autor identifica amb represaliats de les tropes borbòniques.

El jurat també va concedir un accèssit a Rock i cultura pop a Mataró: una visió implicada, obra d’Enric Puig i Giralt.  L’obra és un repàs dels canvis socioculturals inherents a la irrupció de les noves tendències musicals, i documenta els locals, grups i ambients mataronins que van prendre-hi part.

L’acte, que va estar presidit per l’alcalde de Mataró, David Bote, va anar precedit d’una conferència del Dr. Flocel Sabaté i Curull, titulada Mataró del Maresme, entre la vegueria del Vallès i la vegueria de Barcelona, que va versar sobre l’articulació territorial de les terres del Maresme al llarg de la Baixa Edat Mitjana i la seva basculació final cap a la demarcació barcelonina arran d’interessos socioeconòmics.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí