Els gats abandonats de Vilassar de Dalt

Text: Sandra Barrera  // Foto: Tere Benavente
821

Han passat més de 20 anys d’ençà que la Josefa va començar a tenir cura dels gats de carrer de Vilassar de Dalt amb l’ajuda d’un veterinari. A poc a poc més persones es van anar implicant, com la Marta, que va aconseguir la col·laboració de la Fundació Altarriba, amb qui van estar a punt d’aconseguir la gatera tan necessària al municipi. 10 anys més tard, es va crear oficialment Aprodega, la protectora de gats abandonats i de carrer de Vilassar de Dalt, per poder assolir millor el seu màxim objectiu: millorar la qualitat de vida dels gats de les colònies.

El paisatge del municipi i les colònies han canviat molt des de llavors. Tot allò que abans eren camps i cases, ara són fàbriques, polígons i carreteres. Els gats cada vegada ho tenen més complicat per sobreviure i les voluntàries han de fer mans i mànigues per mantenir-los sans i estalvis.

Aprodega és una entitat sense ànim de lucre molt petita, formada per amants dels animals i dels gats, que a la recerca del seu benestar s’esforcen dia a dia per controlar les colònies, alimentant, cuidant i esterilitzant els gats i gates que hi viuen. Malgrat la seva tasca, tan important i necessària, la mala pràctica de l’abandonament i la tinença poc responsable fa que el control de les colònies sigui una tasca sense fi.

Mentre esperen que la gatera del refugi de Vilassar de Dalt sigui una realitat, algunes sòcies i voluntàries acullen a casa seva molts dels gatets que no poden seguir vivint al carrer, però fan falta més cases d’acollida, molt importants per a la correcta gestió dels gats del municipi.

També es necessiten més mans per poder realitzar totes les tasques de l’associació. Sempre fan falta més persones que alimentin els gats de les colònies i els portin al veterinari, gent que ajudi a la captació de fons, indispensable per aconseguir recursos per tenir cura dels gats, i entitats implicades, com l’Associació Un simple pas, amb qui Aprodega col·labora fa uns mesos per a la difusió i la sensibilització, entre d’altres.

Per a més informació escriu a aprodega.vilassardedalt@gmail.com o truca al 650 673 495.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí