Els herois de la Volta Ciclista a Catalunya

Text: Redacció
67

El periodista i escriptor Rafael Vallbona acaba de publicar de la mà de Cossetània Edicions el llibre Herois de la Volta. Els protagonistes de 100 curses de llegenda.

En gran format de llibre luxós i amb nombroses imatges històriques que ens apropen visualment als fets que es narren, aquest llibre explica la gesta humana i llegendària de vuitanta corredors vencedors durant les cent edicions de la Volta Ciclista a Catalunya.

El llibre posa en valor el llegat centenari de la cursa, tot un referent del nostre país amb el qual ha anat creixent i evolucionant en paral·lel. Segons es destaca en aquesta obra: “Els guanyadors de la Volta són una part fonamental de la mitologia ciclista i un factor decisiu en la llarga vida de la cursa. Aquest llibre està dedicat a ells i les seves odissees vitals i esportives; un conjunt d’històries que fa més valuosa la condició humana”.

Herois de la Volta, a més, inclou un seguit de retrats personals dels guanyadors de les cent edicions de la cursa nascuda el dia de Reis de 1911, a més de les seves glòries i dissorts esportives i personals, els seus orígens humils, l’èxit, el fracàs o l’oblit. Literatura que entrellaça les gestes esportives amb la historia més recent de Catalunya i els canvis que la societat ha anat assumint fins al dia d’avui.

L’autor, Rafael Vallbona, és un apassionat del ciclisme i ha participat en proves internacionals de carretera i de muntanya, i també ha fet viatges en bicicleta dels quals n’ha escrit diversos llibres.

COMPARTIR