Hi ha algú pensant en la cultura?

Joan Salicrú.  Periodista
504

Lariera48A la inauguració de la mostra que des de principis d’abril es fa a Can Palauet i a l’Ateneu Caixa Laietana al voltant del desaparegut artista Josep Novellas, contrastava l’alta presència de regidors del govern i de l’oposició amb l’escàs interès que el conjunt dels grups polítics municipals han mostrat els darrers quatre anys per la cultura. Lamentablement la cultura, per culpa de tots plegats, no ha estat al centre de les prioritats municipals. Alerta: no parlo de la gestió de l’activitat cultural promoguda des de l’Ajuntament, o no solament d’això. Parlo de la cultura en un sentit ampli, generós, la cultura com a element de cohesió social, la cultura com a factor d’entreteniment. Però tampoc, i això és el més alarmant, com a element generador d’activitat econòmica.

Hi ha algú pensant en el futur sistema de teatres de la ciutat (Monumental, nou teatre, Sala Cabañes, Foment i Casal Nova Aliança), cinc espais teatrals en un sol quilòmetre? Hi ha algú pensant com connectar la xarxa de teatres del Maresme Central: el nou l’Amistat de Premià de Mar, la Massa de Vilassar de Dalt, la nova Sala d’Argentona i tot el conglomerat mataroní?. Hi ha algú pensant a fomentar el consum de música en directe al centre de la ciutat? (Això ja els ho responc jo directament: no, les ordenances cada cop ho prohibeixen més per por dels veïns; sempre els veïns). Hi ha algú pensant com relligar els museus de la comarca: Museu Arxiu de Llavaneres, Museu Monjo de Vilassar, Ca l’Arenas o Can Palauet de Mataró? El mateix en l’àmbit del cinema: hi ha algú pensant a coordinar les programacions del Centre Parroquial d’Argentona i el Monumental i el Foment de Mataró? Hi ha algú pensant a editar una agenda coordinada de les festes populars dels barris de la ciutat i de les poblacions limítrofes? Hi ha algú pensant com vendre la zona d’oci del Pla d’en Boet amb una oferta de música en directe espectacular que atrau gent de tota l’àrea metropolitana? Hi ha algú pensant com territorialitzar la cultura arreu de la ciutat, a partir de les associacions de veïns o de les entitats  culturals?

Queden pocs dies per a les eleccions municipals.  Però no he sentit ningú, ningú, parlant de totes aquestes qüestions fins al moment. Ni els que ostenten les regnes del govern ni els que suposadament les volen prendre.

 

COMPARTIR