Algunes idees per fer regals ecològics

Text: www.consumer.es
337

Els regals nadalencs són més especials si a més de a la persona a qui es destinen es pensa en el medi ambient. Tant per als infants o joves com pels més grans, hi ha una gran possibilitat de fer regals ecològics, sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Una opció per fer regals als infants són les joguines ecològiques, elaborades de forma respectuosa amb el medi ambient i plenes de valors educatius. Si l’opció final és una joguina convencional, convé seleccionar les que estimulin la creativitat i no continguin valors sexistes, bèl·lics o discriminatoris. El seu impacte ambiental es reduirà si es trien productes locals sense un embalatge excessiu, sense piles i elaborats amb materials no contaminants i alhora reciclables.

Hi ha editorials que s’han especialitzat en la publicació de llibres de temàtica ambiental, tant per als més joves com pels més grans, i poden ser un recurs molt interessant per obsequiar en aquest Nadal. Regalar pel·lícules és també una altra opció, n’hi ha moltes de temàtica ecològica. I també es pot regalar una subscripció a alguna entitat ecologista, com a idea més original i alternativa.

Mòbils, tauletes, ordinadors, rellotges intel·ligents, etc. Cada cop l’oferta electrònica és més potent. Per intentar ser més respectuosos amb el medi ambient, els consumidors poden adquirir els de fabricants que s’hagin esforçat a reduir el seu impacte ambiental. O apostar pels fabricats amb materials sostenibles.

La bicicleta triomfa com mai i és un mitjà de transport cada vegada més generalitzat. Pot ser un bon regal nadalenc per a totes les edats. Els fabricants han desenvolupat una gran varietat de models que s’adapten a totes les necessitats i usos. Pensem també en els patinets elèctrics i vehicles de transport personal que no fan servir combustibles i energies contaminants.

Un obsequi típic del Nadal són les colònies. Podeu provar amb els productes elaborats de manera natural i sense substàncies irritants ni tòxiques, una bona manera de ser respectuós i generar el mínim impacte amb l’entorn. El mateix podeu fer amb la roba ecològica i solidària, confeccionada de manera natural, que respecti el medi ambient i alhora els drets humans dels seus productors. Aquestes peces es poden adquirir en tendes especialitzades o de consum just.

Més regals que podeu fer aquest Nadal són un viatge o una escapada de turisme ecològic o ecoturisme, una alternativa a les destinacions turístiques convencionals. L’oferta és cada vegada més variada, en aquest àmbit.

I per a qui sedueixin especialment els plaers culinaris, una altra opció és convidar a menjar a un dels cada vegada més diversos restaurants que ofereixen tot tipus de possibilitats de menús i preus. En aquesta línia entren especialment els de quilòmetre zero, que ofereixen als seus clients productes locals i que tenim ben a l’abast.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí