Inaugurat el nou Mercat Municipal de Vilassar de Mar

Text: Ajuntament de Vilassar de Mar
438

El Mercat Municipal de Sant Joan torna al seu antic emplaçament. El passat 28 de setembre va inaugurar-se l’edifici que, a més del nou Mercat, acull locals comercials, oficines, habitatges, un aparcament soterrani, una nova plaça pública i ha comportat la millora de l’entorn.

Les obres de l’edifici multifuncional, que van començar al 2010 i que l’Ajuntament ha realitzat a través de Vilassar, Societat Municipal de Promocions Urbanes, SA, han arribat a la seva fi. L’objectiu des de l’Ajuntament és que el nou Mercat i la renovació del seu entorn serveixin per reactivar i donar impuls a aquesta zona comercial del poble.

Mercat pròxim i modern

Amb la posada en marxa del nou Mercat Municipal se supera l’etapa d’incertesa i neguits per als paradistes que va començar el 2005, quan per problemes d’estructura el Mercat Municipal es va haver d’estintolar. La nova infraestructura, que els torna al seu antic emplaçament, té una superfície de 2800 m2 repartits en una planta baixa i un semisoterrani. Compta amb 11 parades interiors i 14 locals exteriors, tres dels quals es troben a la planta semisoterrani. L’espai semisoterrani comptarà també amb 800m2 destinats a equipaments del mateix mercat. El nou Mercat està dissenyat com un equipament modern, pròxim, dinàmic i adaptat a l’entorn. La lluminositat és uns dels seus trets distintius gràcies al sistema de claraboies al sostre, que permet l’accés de llum natural. El Mercat està pensat per ser un pol d’atracció per als compradors però també un recorregut alternatiu atractiu per a tothom, integrat a la trama urbana, per on poder passejar. Per això té quatre accessos: pels carrers Mn. Joan Rebull i Narcís Monturiol, per l’avinguda Montevideo i per la nova plaça del Mercat.

D’altra banda, la infraestructura de lloguer, al carrer Narcís Monturiol, 23, que des del 2008 ha acollit el Mercat de forma provisional, mentre es construïa l’edifici definitiu, es desmuntarà. L’Ajuntament té previst acondicionar la zona perquè torni a ser espai verd públic.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí