Intercanvi d’experiències entre joves i grans a la Casa Pairal de Vilassar de Mar

Equip tècnic Casa Pairal.
392

Des de la Casa Pairal portem molts anys treballant per tal de fer del nostre centre un espai obert a l’entorn i participatiu en la vida activa del poble de Vilassar de Mar. Fer sentir als nostres residents part integrant d’una comunitat, és també una de les tasques i objectius que ens plantegem quan volem iniciar una nova idea.

Aquest any hem posat en marxa un nou projecte: “CONnECTEM”, en el qual fomentem la relació intergeneracional.

L’intercanvi d’experiències entre joves i gent gran és una font d’enriquiment social i cultural que potencia la tolerància, el respecte i la solidaritat.

Sota aquestes premisses vam decidir fer diferents propostes a escoles i instituts del nostre poble i la resposta ha superat les nostres expectatives. Compartir el nostre espai i el nostre temps amb petits i joves i “trencar” la nostra quotidianitat durant uns dies, ha estat una injecció d’energia no només pels nostres residents sinó també per a tots els que treballem a la Casa Pairal.

Hem sentit a parlar sovint d’aquell fil que uneix grans i petits i ara afirmem que és així. Els nivells de complicitat, els somriures i les mirades que parlen s’han fet paleses en els tallers i activitats que han compartit. La reciprocitat de sentiments, anècdotes i coneixements ha aconseguit recuperar sensacions en els nostres avis i àvies, sentir-se actius, útils i una font de saviesa per als més menuts.

I encara que caiguem en arquetips… una imatge val més que mil paraules i per això us convidem a que veieu els vídeos que aquests nous amics ens han dedicat i que per a nosaltres ha estat  tot un plaer: Youtube Vilatzara Casa Pairal i Casal Esberla tres dies al Pairal 

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí