El IV festival Poetes sota la lluna reivindica la poesia del Maresme dels anys 80

Text: Redacció
665

El passat divendres 31 d’agost va celebrar-se la quarta edició del festival Poetes sota la lluna a Premià de Dalt, organitzat per Can Vallerià, entitat impulsora de l’editorial Quaderns de la Font del Cargol. L’acte va comptar amb l’assistència d’unes 200 persones, tot un èxit que consolida la trajectòria del certamen.

El festival d’enguany va comptar amb l’estrena de “El carrer que em du a casa”, un muntatge poètico-musical de producció pròpia, amb direcció artística dels músics i compositors Jorge Sarraute i Jordi Torrens, i a partir d’una selecció de poetes del Maresme del segle XX comissariada per Albert Calls.

A més de Sarraute (piano) i Torrens (guitarra), Jaume Catà (percussions) i les veus de Carol Brunet, Teresa Meca i Ferran Planell, van donar forma a la posada en escena, cantada i recitada, dels versos d’Esteve Albert, Ventura Ametller, Teresa d’Arenys, Fèlix Cucurull, Salvador Espriu, Joan Font, Isidre Julià, Josep Lladó, Marià Manent, Salvador Moragas, Valerià Pujol, Martí Rosselló, Pere Ribot, Jordi Bilbeny, Rafael Vallbona, Jaume Cases, Maria Antònia Grau, Marc Lluch, Perejaume i Enric Quintana.

La selecció de textos va fer-se prenent com a base dues publicacions de referència en la construcció de l’imaginari literari d’un territori prolífic en escriptors: la ‘Primera antologia de poetes del Maresme’ (Edicions Robrenyo, 1979) i la ‘Nova antologia de poetes del Maresme’ (Quaderns de la Font del Cargol, 1983).

En el context d’uns anys vuitanta en què s’albirava un nou escenari per a la llengua i la cultura, aquests dos llibres van marcar nous horitzons partint gairebé del no-res. Van ser temps de revolta estètica, de poesia, d’experimentació literària i de recerca per aferrar-se als pocs referents de què es disposava, que van marcar des del Maresme un camí literari que encara perdura.

Descarrega’t gratuïtament el llibre digital ‘El carrer que em du a casa’
 
Quaderns de la Font del Cargol i TRIBUNA Maresme t’ofereixen la possibilitat de descarregar-te la publicació digital ‘El carrer que em du a casa’, dins la col·lecció Llibres mínims de la Font del Cargol (número 6). El pots descarregar d’aquest enllaç: http://fontdelcargol.cat/gallery/poetes-sota-la-lluna-2018/

‘El carrer que em du a casa’ aplega una introducció explicativa del muntatge poètico-musical i la selecció de poemes que es van llegir i cantar durant el IV festival Poetes sota la lluna, que pertanyen a les dues antologies poètiques del Maresme publicades durant els anys 80.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí