Ja estan aquí les Jornades Gastronòmiques de la Patata

Text: Redacció
417

El Centre Cívic El Gorg va acollir l’acte inaugural de les 5es Jornades Gastronòmiques de la Patata, el dijous 7 de maig. La festa inicial d’aquestes jornades tindrà com a convidat d’excepció l’actor maresmenc, Joan Pera, recentment distingit amb la Creu de Sant Jordi.

La Regidoria de Turisme i el sector de la restauració del municipi organitzen una nova edició de les Jornades Gastronòmiques de la Patata, que enguany se celebraran del 7 de maig al 7 de juny.

Les jornades arriben a la seva cinquena edició precedides per l’èxit de les anteriors i, en aquesta ocasió, hi participen cinc establiments locals que han ideat els plats més originals i apetitosos, elaborats amb l’ingredient estrella, la patata.

La patata és la protagonista d’aquestes jornades per ser un producte molt arrelat a la història de Sant Vicenç. A més, les seves propietats nutritives i alimentàries fan que sigui un producte de proximitat amb un gran ventall de possibilitats gastronòmiques dins de la cuina mediterrània.

Els cuiners i les cuineres dels cinc establiments participants han creat, per a introduir als seus menús durant un mes, plats elaborats amb l’ingredient estrella tant suggerents com milfulles de patata, Pil-Pil de patata amb virutes de bacallà, pastis de patata i carn o bressol de patita farcida de carn amb gratinat de formatge sobre amanida de nopals, entre altres.

Les Jornades Gastronòmiques de la Patata van néixer el 2011 amb l’objectiu de potenciar i dinamitzar el sector de la restauració al municipi, donar un valor afegir a la gastronomia local i crear un nou atractiu turístic que incrementés el nombre de visitants.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí