Javier Mariscal dissenya el càntir d’Argentona 2024

Text: Redacció
358

El dissenyador Javier Mariscal ha presentat al públic el càntir d’autor d’Argentona 2024. Presenta una proposta d’un càntir boterut amb tres línies blanques. Segons el creador, el càntir “queda simpàtic” i “amb un cul massa gros i una nansa també grossa”, però és fàcil d’agafar i queda clar de quin objecte es tracta a simple vista. El càntir es podrà comprar durant els dies del Festival Internacional de Ceràmica a Argentona, entre el 5 i 7 de juliol, a un preu de 30 euros. Argillà enguany es transforma de fira de la ceràmica a festival i introdueix espectacles en la proposta comercial relacionada amb el fang. Com és tradicional, hi haurà un país convidat per donar a conèixer la seva cultura de la ceràmica: enguany serà la República Txeca.

Imatge: Tribuna Maresme

Argentona ja ha presentat el càntir d’autor d’aquest 2024: l’ha dissenyat el reputat artista Javier Mariscal. S’ha volgut centrar en aquest element bàsic d’una manera senzilla, amb un càntir que s’identifica clarament. “És un càntir que sembla que està fet amb el torn, però amb un torner que no té ni idea i li surt una mica tort per tot arreu”, explica el dissenyador “li surt un cul massa gros i una nansa massa gran, però al final queda simpàtic i és fàcil d’agafar”.

Mariscal opta per la senzillesa i la practicitat. També presta molta atenció a què quan està ple d’aigua fresca sigui visible “a l’estiu, quan fa calor, el càntir sua com tu“, justifica. Afegeix tres línies blanques, les quals fan evident que “sota del marró hi ha blanc” i en destaca l’atemporalitat d’aquest, podent fer ús del càntir durant molts anys.

Amb un disseny senzill i pensat, Mariscal també és l’autor del cartell de l’Argillà 2024. En ell, s’hi representen càntirs que han sigut part de l’esdeveniment argentoní, i també el seu. És la imatge amb què Argentona enceta una nova etapa amb el Festival Internacional de la Ceràmica, convertint la Fira Argillà en un esdeveniment que va més enllà de la proposta comercial i enfocant-la a la cultura del món del fang, amb una programació d’espectacles i tota mena de propostes entre el 5 i 7 juliol.

Argillà Argentona posa l’accent en l’activitat cultural i artística 

Canvi de rumb de l’Argillà, per fer-lo més cultural i artístic. S’hi incorporen espectacles de fang i de foc. En concret, el dissabte 6 de juliol s’estrenarà “Mind the hiatus” com a primícia a Can Doro.

És una de les propostes que s’han programat per fer un festival de la ceràmica que vagi més enllà de l’activitat comercial, que també en serà part essencial. Durant els dies 5,6 i 7 de juliol hi haurà parada de més de 60 establiments relacionats amb el món artesanal del fang. Vindran d’arreu de Catalunya, però també del món: el país convidat aquest 2024 és la República Txeca. Hi haurà exposicions, com també autors, relacionats amb la cultura de la ceràmica txeca.

Imatge: Tribuna Maresme

Des del consistori, l’alcaldessa Montse Capdevila valora la importància de l’esdeveniment, amb la voluntat de fer-lo créixer amb artistes de renom internacional. Per la seva banda, Oriol Calvo, director del Museu del Càntir, confia en què el canvi servirà per posicionar millor Argillà i tenir millor finançament a través d’ajuts que donen les institucions per festivals artístics.

Falta menys d’un mes perquè comencin aquests tres dies en què Argentona es converteix capital de la ceràmica. Podeu consultar el programa complet a la pàgina web del festival. 

COMPARTIR