Joan Laporta defensa les oportunitats de negoci en el món de l’esport

Text: Barcelona Maresme Business Club
514

Les oportunitats de negoci en el món de l’esport van centrar el darrer dinar-tertúlia del Barcelona Maresme Business Club, un espai de debat de referència en l’àmbit dels negocis que es consolida després de nou sessions en les quals s’han abordat temes com la salut, amb María Cordón, Consellera Executiva del Grup hospitalari Quirón; la gastronomia amb la xef Carme Ruscalleda; l’educació amb Miquel Rey, president del Tecnocampus; el turisme amb Felip Puig, conseller d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, i Santiago Garcia-Nieto, president del Gremi d’Hoteleria del Maresme, o l’agricultura amb Josep Maria Pujol, Director General d’Alta Alella, i Josep Ametller, Director General del grup Casa Ametller, tot des d’un punt de vista empresarial.

La darrera sessió, celebrada el 16 de setembre, va comptar amb la presència de l’advocat, empresari i expresident del Barça, Joan Laporta, que va relatar la seva experiència personal en la gestió esportiva i empresarial. El seu testimoni va posar llum a les interessants oportunitats de negoci que s’obren en el sector de l’esport, ja sigui des de l’assessorament esportiu, els patrocinis o l’organització d’esdeveniments, entre d’altres.

El testimoni de Laporta va permetre entendre, per exemple, quins són els mecanismes d’inversió en un club de 2a. divisió per tal de què l’ascens permeti generar una plusvàlua, o com funcionen els mecanismes d’esponsorització i drets d’imatge de clubs i jugadors. L’expresident del Barça, que es va autodefinir com a advocat i empresari, també va remarcar la importància de relacionar-se amb molta gent perquè “de les relacions en surten els negocis”.

Lluny de la imatge frívola que el va acompanyar durant la seva etapa com a president del Barça, Laporta es va mostrar com un empresari honest i amb les idees clares, guiat pels  valors i conviccions que sintonitzen amb el tarannà de l’empresariat. La negociació per aconseguir el patrocini d’Unicef per la samarreta del Barça exemplifica aquest tarannà, ja que mostra com el negoci pot anar de la mà dels valors.

Durant el dinar, també va mostrar la seva faceta catalanista i va defensar el talent de l’empresariat català: “Tenim molt de talent a Catalunya, som molt bons i capaços de fer el que ens proposem”, va assegurar.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí