Jornades gastronòmiques del calamar d’Arenys

Text: Redacció
229

La 27a edició de les Jornades Gastronòmiques Calamarenys se celebrarà del 15 d’octubre al 15 de novembre i permetrà degustar una gran quantitat de propostes culinàries als restaurants amb el calamar pescat a Arenys de Mar com a protagonista, ja sigui en plats principals o com acompanyament destacat.

Durant aquests dies Arenys de Mar esdevé la capital gastronòmica del Maresme, posant en valor un producte de mar i de temporada. Ofereix un tast de la nostra cultura marinera i tradició culinària, així com un aliment de proximitat: el calamar que es pesca al nostre litoral.

En aquesta edició els restaurants participants a les Jornades tornen a presentar una gran varietat de receptes delicioses, originals i úniques per potenciar el calamar com un producte versàtil i amb molts matisos. Any rere any l’esforç dels restaurants i la qualitat dels plats i el producte és altíssima.

Un dels actes principals és la Mostra Gastronòmica que es farà el 21 d’octubre on es podrà degustar  en format de tapa alguns dels plats que els restaurants participants elaboraran per les Jornades. A més a més, s’ofereix tota una sèrie d’activitats, com itineraris de natura, coneixement de l’activitat portuària, degustació de tapes al mercat, contes, xerrades i passejos en ‘golondrina’ amb acompanyaments musicals. Fins i tot podreu participar en una subhasta de peix al pati del Calisay.

PROGRAMA CALAMARENYS

Una passejada pel patrimoni natural del Port d’Arenys. Diumenge 15 a les 10 h. A càrrec del biòleg Enric Badosa.

Sortides en golondrina a bord de la Marinada. Els dies 23 i 30 d’octubre i 6 i 13 de novembre, a les 12.30 i a les 13 h. Amenitzades amb música de mar pel cantautor Pep Bergadà.

Hora del conte. Dijous 20 d’octubre a les 18 h. Amb la Cançó del Calamarenys, a càrrec d’en Pep Bergadà

Mostra Gastronòmica del Calamarenys. Divendres 21 d’octubre a les 20 h. Tasta en format de tapa alguns dels plats amb el calamar d’Arenys que elaboraran restaurants d’Arenys de Mar.

Ruta de descoberta del Port d’Arenys. Diumenge 23 d’octubre a les 11 h. A càrrec de l’entitat de divulgació del patrimoni mariner El Moll

Calamarenys al mercat. Divendres 28 d’octubre a les 20 h. Jornada gastronòmica al Mercat Municipal.

Arenys, el mar i l’estiueig. Diumenge 30 d’octubre a les 11 h. Visita guiada  a càrrec d’en Joan Miquel Llodrà.

Itinerari de natura pels rials d’Arenys de Mar. Dissabte 5 de novembre a les 9.30 h. A càrrec del biòleg i guia de natura Pere Alzina.

Subhasta del peix. Dissabte 12 de novembre a les 11.30 h.

Els biòtops d’Arenys de Mar. Divendres 18 de novembre a les 19 h. Xerrada a càrrec de Natura Montfred.