Juanjo Skämez torna amb una antologia provocadora

Text: Redacció
541

El poeta mataroní Juanjo Skämez ha publicat un nou poemari: Recuerdos que me llevé a la tumba, un recull de 90 poemes que serveixen per plasmar les experiències viscudes durant una seva etapa d’aturada poètica (2007-11).

Autor del llibre Entre motas y guijarros, publicació de l’any 2011 a Mèxic, parla d’aquest nou treball com “una obra madura, crítica i amb punts d’irreverència que no deixarà a ningú indiferent”. Destaca la quarantena de poemes dedicats al grup de rock Héroes del Silencio, que apropen novament al poeta amb la seva vessant més musical.

D’altra banda, Juanjo Skämez ha volgut, tal com explica, en aquests moments difícils per molts, solidaritzar-se amb els seus lectors oferint el nou llibre per tan sols 6 euros, en lloc dels 8,50 que val, o bé un pack amb els seus dos llibres per 10 euros, en exclusiva al seu web o al seu Facebook.

El retorn de ‘Los mercenarios’

D’altra banda, Editores de Tebeos (EDT) ha reeditat en la col·lecció Integral el còmic ‘Los mercenarios’, de Carrillo, tot un clàssic de la historieta que molts lectors recordaran haver llegit. L’obra compta amb el pròleg d’Enrique S. Abulí.

Antonio Pérez Carrillo, vinculat al Masnou, és considerat el rei de l’aventura als Mars del Sud. Precisament, aquesta passió l’ha convertit en el major representant del tebeo espanyol especialitzat en els marcs exòtics.

Los Mercenarios acosta al lector les aventures del capità Tom Rowe, enfrontant-se a pirates ‘moderns’ de tota mena pels Mars del Sud. Dones exhuberants –i dolents per a tots els gustos–, a més de Guillermina, la filla del propietari de la naviliera per qui treballa Rowe, serveixen de contrapunt a aquest mercenari excèptic i valent, acompanyat sempre d’audaços camarades.

El lector recuperarà, gràcies a aquesta obra, una imatge gràfica que molts recorden i d’altres podran ara descobrir-la de nou, una obra, a més, plenament vigent en els temps actuals. Sortosament, també, amb bon encert editorial, les historietes d’aventures van acompanyades de diversos textos que complementen el coneixement de l’obra.

Autor d’una dilatada trajectòria com a dibuixant de còmic, de l’obra de Carrillo destaca el seu pas per Bruguera, a Joyas Literarias, i personatges com Mr. Toki, Kala-bacín de Damasco, Los Plim…, El Capitán Pantera o El Javanés, entre d’altres.

COMPARTIR