L’Ajuntament de Mataró reclama a Bankia la continuïtat de l’Obra Social de Caixa Laietana

Text: ACN
1750

L’Ajuntament de Mataró, amb el suport de tots els patits que hi estan representats, reclama la continuïtat de l’Obra Social de Caixa Laietana després del rescat de Bankia per part del govern espanyol. Segons els grups del consistori, la nacionalització suposa una pèrdua important d’ingressos per a l’Obra Social i “posa en perill” la seva continuïtat. Entre els actius de Caixa Laietana, l’Ajuntament fixa com ha prioritat la salvaguarda de la seva biblioteca i el seu fons bibliogràfic, d’uns 400.000 volums, entre els quals hi ha la bibliografia més completa de Mataró i el Maresme. L’alcalde, Joan Mora, demanarà una entrevista amb el president de Bankia per aclarir la situació de l’Obra Social.

CiU, PSC, PP, ICV-EUiA, PxC i la CUP van escenificar el passat 7 de juny la seva unitat i preocupació davant els problemes que pugui patir en el futur l’Obra Social de Caixa Laietana, derivats del rescat de Bankia. L’alcalde, acompanyat de tots els portaveus, va llegir una declaració en la qual reclamen “transparència” a Bankia i encetar una negociació amb l’objectiu de salvar l’obra Social.
Segons el text que van signar tots els partits amb representació a l’Ajuntament, el rescat de Bankia pot afectar “greument” l’Obra Social de Caixa Laietana i, davant d’això, el consistori en ple es mostra “disposat a fer les gestions pertinents per salvar-la i orientar la gestió de la Fundació Caixa Laietana per salvaguardar-ne els serveis i equipaments”.

Entre aquests equipaments, la prioritat per a l’Ajuntament de Mataró és la biblioteca i el seu fons bibliogràfic, amb més de 400.000 volums i l’obra més completa sobre la ciutat i sobre la comarca. Per això, l’objectiu del consistori és que, a mig termini, la biblioteca de Caixa Laietana acabi integrant-se a la Xarxa Pública de Biblioteques.

D’altra banda, es negociarà per preservar els llocs de treball dels empleats i s’instarà a l’Estat perquè en cas de vendre’s la seva participació de Bankia, el comprador “assumeixi el compromís de finançar l’Obra Social de Caixa Laietana abans de la distribució de beneficis als accionistes”.

COMPARTIR