La contribució del Maresme a l’excursionisme científic català

Text: Redacció
104

L’any 2020 Amb motiu del Dia Internacional dels Arxius, l’Arxiu Comarcal del Maresme va proposar unes jornades relatives a l’excursionisme científic, però la situació sanitària excepcional va obligar a ajornar-les fins enguany.

Mataró i el Maresme van ser un territori pioner en la descoberta científica del medi geogràfic i històric, amb noms propis molt destacats com ara Francesc Carreras i Candi, Josep Puig i Cadafalch, Lluís Domènech i Montaner i Ramon Arabia entre d’altres.

La Jornada d’estudi es farà el 13 de novembre a la Sala d’actes de l’Arxiu Comarcal del Maresme, al Carrer Palau, 32, de Mataró.

La presentació de les Jornades anirà a càrrec d’Alexis Serrano (Director de l’Arxiu Comarcal del Maresme) i de Joaquim Graupera (AAR/IEC – Maresme Medieval). Entre d’altres temes, diversos especialistes tractaran: “La contribució de l’excursionisme científic al coneixement i descoberta de l’art medieval i del patrimoni català”, ”Puig i Cadafalch i Josep Goday, dos mataronins a la missió arqueològica-jurídica de l’Institut d’Estudis Catalans a la ratlla d’Aragó del 1907”, “El mataroní Ramon Arabia i la seva participació a la creació de l’Associació Catalanista d’Excursions Científiques”, “Carreras i Candi i l’Agrupació Científico-Excursionista en l’estudi de la història a Mataró”, ”Francesc Carreras Candi i les seves aportacions al coneixement del Maresme medieval” i “Les excursions científiques de Domènech i Montaner”.

Cal reservar assistència a acmaresme.cultura@gencat.cat.

COMPARTIR