La DO Catalunya preveu una verema de bona qualitat però de menys producció

Text: ACN
181

Els cellers, viticultores i viticultors de la Denominació d’Origen Catalunya preveuen una verema de bona qualitat però de menys producció. Enguany la verema s’ha avançat en més d’una setmana respecte a la collita anterior. Així, va arrencar l’11 d’agost passat i s’allargarà durant tot el mes de setembre i, possiblement, part d’octubre.

A finals del mes d’agost, aquesta DO ja ha veremat 5,4 milions de quilos, que representen un 12% del total de producció de la collita anterior. En termes generals, les previsions de qualitat són bones tant per la composició en sucres, àcids i polifenols dels raïms, com pel seu excel·lent estat sanitari.

No obstant això, com a conseqüència de les intenses onades de calor i la sequera, auguren un descens d’entre un 10% i un 30%, en funció de les zones de producció i de si són zones de reg  o no. D’altra banda, les temperatures càlides també durant l’hivern i la primavera han permès un bon desenvolupament vegetatiu dels ceps.

Entrant al detall de les varietats collides, ja hi ha força activitat amb el chardonnay, la garnatxa blanca i el macabeu pel que fa a les varietats blanques. Pel que fa a les varietats negres primerenques destaquen el merlot i l’ull de llebre.

COMPARTIR