La Fundació Palau mostra l’exposició ‘Signes i escriptures’

Text: Redacció
131

Del 28 de maig fins al 18 de setembre, la Fundació Palau, de Caldes d’Estrac, acull ‘Signes i escriptures’, una exposició col·lectiva produïda per la Fundació Suñol que pretén emfatitzar el paper del signe i l’escriptura en les arts plàstiques de la segona meitat del segle XX, tot traçant un recorregut descriptiu d’aquestes aplicacions simbòliques a través d’una selecció d’obres de la Col·lecció Suñol Soler.

Totes les obres d’aquesta exposició formen part de la Col·lecció Suñol Soler i estan realitzades des de 1972 fins a l’actualitat. Les 35 peces escollides descobreixen l’ús recorrent del signe i l’escriptura en la pintura, en el collage o sobre tapís, com una lectura visual de la necessitat de comunicació per part de l’artista. Des d’un llenguatge inèdit i únic a narracions més explícites. Són peces que se serveixen dels signes, de l’alfabet o de l’escriptura com a elements estructurals de composició.

L’exposició es divideix en quatre apartats i evoluciona del signe més indesxifrable a l’escriptura més llegible. En les obres seleccionades, el missatge es presenta de vegades explícit, d’altres suggerit, alguns cops amb referències textuals o gràfiques, però sempre a través d’elements iconogràfics que reflecteixen la interacció de cada artista amb cada espectador, a través de llenguatges visuals que fan servir el signe, la lletra, l’alfabet, la paraula o l’escriptura com a part de la seva formulació estètica. La finalitat de l’exposició és posar de manifest el paper del signe i l’escriptura en l’art del segle XX com a estructura del pensament i mitjà d’expressió de l’artista.

Els artistes que integren la mostra són: Antoni Tàpies, Robert Llimós, Joan Rabascall, Zush/Evru, Giuliano Menegon, Joana Cera, José Luis Alexanco, Sergi Aguilar, Eduardo Chillida, Manuel Salinas, Manolo Millares, Antoni Socías, Carmen Calvo, Darío Villalba, Ignasi Aballí, Jordi Tolosa, Fina Miralles, Jordi Sabaté, Ramon Parramon, José Manuel Broto, Jordi Teixidor, Alighiero Boetti, Antoni Miralda, Lawrence Weiner, Federico Guzmán i Carlos Pazos

COMPARTIR