La llibreria Robafaves de Mataró abaixa la persiana “provisionalment”

Text: ACN
535

La llibreria Robafaves de Mataró va abaixar el passat gener la persiana amb un cartell on s’hi pot llegir “tancat provisionalment”. La històrica cooperativa està pendent d’una oferta per vendre el local del carrer Nou. Es tracta d’una operació que asseguraria la viabilitat de la llibreria, segons ha explicat a l’ACN el gerent de Robafaves, Esteve Guardiola. Les opcions passarien després per quedar-se a la botiga actual en condició de llogaters o bé traslladar-se a un altre local de la ciutat. Guardiola ha explicat que la situació amb els proveïdors és “molt tensa” i que la llibreria té dificultats per proporcionar novetats literàries als clients.

Robafaves va decidir tancar uns dies per centrar tots els esforços en negociar la venda del local del carrer Nou, de 900 metres quadrats de grandària. Segons Esteve Guardiola, la llibreria està pendent d’una oferta d’uns inversors que volen comprar la botiga. El gerent assegura que el tancament no és definitiu i que la voluntat és que sigui una situació “provisional”.  En aquest sentit, assegura que l’única possibilitat de salvar la cooperativa passa per “desfer-se de la càrrega financera que suposa el local”, malgrat això suposi haver de traslladar-se a un altre punt de Mataró.

Robafaves compta actualment amb 7 socis que fa més de cinc mesos que no cobren. En l’últim any han plegat 7 persones més i se n’ha hagut d’acomiadar 5 més. La cooperativa havia engegat diverses iniciatives per evitar el tancament, com ara la campanya SOS Robafaves on demanaven la col·laboració dels ciutadans.

 

COMPARTIR