La mobilitat és una aposta de futur

Text: Albert Calls
530

Invocant l’esperit innovador, en el seu moment, de Miquel Biada, promotor l’any 1848 del primer tren a la península a la línia de la costa, el Barcelona Maresme Business Club va organitzar, el passat divendres 3 de juny a la tarda, un esdeveniment especial amb pujada inclosa al Castell de Burriac i l’objectiu de posar sobre la taula de nou el debat de la comunicació.

L’acte va comptar amb tres convidats internacionals, representants de tres projectes tan impactants com innovadors en l’àmbit de la mobilitat: l’Hyperloop, un ferry i cotxes auto-conduïts. Amb aquests projectes es va voler donar una empenta el debat necessari al voltant del tema de la mobilitat i infraestructures al Maresme, amb la perspectiva d’un futur que hores d’ara no és tan llunyà.

Tal com es va destacar durant l’acte, l’empresariat del BMBC, des de la proactivitat, va voler proposar amb aquesta acció “que la comarca torni a liderar la innovació en mobilitat, tal i com ja ho va fer amb la posada en marxa del primer ferrocarril de la Península o amb la primera autopista de l’Estat”, va declarar Josep-Lluís de Gabriel, President del BMBC.

Amb aquesta intenció reivindicativa es va organitzar un esdeveniment únic amb un format diferent i convidats internacionals. L’esdeveniment va voler portar els socis del Club i els experts convidats fins al Castell de Burriac, ubicat en una situació privilegiada però de difícil accés. I amb aquest gest, indiquen des del BMBC, “es va voler posar de relleu la importància d’unes bones connexions en mobilitat”.

Els projectes que es van presentar durant l’acte van ser tres. El primer va proposar la unió per mar de Mataró amb Barcelona, a càrrec de James Fulford, ‎COO de l’empresa Sales & Marketing BlueMar Ferries. En aquest cas, la proposta contemplaria el transport per mar a través de rutes en ferry.

Un segon projecte consistiria en unir Mataró-Barcelona amb càpsules a la velocitat d’un avió, un sistema de transport molt pioner. El va explicar el Dr. Knut Sauer, Vice President de Business Development, Strategy and Sales Hyperloop Technologies, Inc.

I el tercer, plantejaria el Maresme com a primera zona de test del vehicle auto-conduït. El va comentar Gerard Martet, Founder & CEOShotl, Inc. Proposta que, en aquest cas, es proposa amb vehicles sense conductor.

Els tres convidats a l’acte van explicar els sistemes de transport, que ja s’han experimentat o estan en fases de desenvolupament i amb demanda per aplicar-se a diversos indrets del món.

Pel que fa a l’acte, a més dels empresaris, es va comptar amb la presència d’autoritats, com el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Cabrera de Mar, Enric Mir; entre d’altres.

Barcelona Maresme Business Club

El BMBC és un club privat que vol unir esforços entre grans empresaris, alts directius i líders d’opinió en matèria empresarial per afavorir la consolidació de les condicions cap el desenvolupament econòmic de la comarca a partir d’una visió dels negocis desacomplexada i una política i desenvolupament del territori barcelonès en positiu.

El club, que integra una cinquantena d’empreses significatives de la comarca del Maresme, actua com a lobby i com a grup d’opinió que analitza temes que afecten directament la comarca i que trasllada a les institucions amb la intenció clara de donar suport a  l’economia i generar oportunitats de negoci.

FER UN COMENTARI

El teu comentari
Entri el seu nom aquí